NRK Meny
Normal

Ny leder i Nordland Akademi

Ingeborg Breines blir ny daglig leder i Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap.

Ingeborg Breines

NY SJEF: Ingeborg Breines blir ny daglig leder i Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap.

Artikkelen er flere år gammel.

De siste fjorten årene har Breines jobbet i utlandet, blant annet som direktør og spesialrådgiver for UNESCO i Paris, Islamabad og Genéve.


På Onsdagsakademiet i Melbo Hovedgård 25. februar vil den nye lederen snakke om sitt arbeid i UNESCO, med spesielt fokus på utfordringene ved å bidra internasjonalt til å bygge fredskultur.

Fra Sigerfjord

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon. Organisasjonen jobber for å bidra til fred og sikkerhet ved å fremme samarbeid mellom nasjoner innen de fire fagområdene.

- Det er en spennende utfordring å få bruke mitt kulturelle og humanistiske engasjement i mitt eget nærmiljø, sier Breines, som opprinnelig kommer fra Sigerfjord i Vesterålen.

Hun starter som daglig leder i Nordland Akademi fra midten av mars, og det blir anledning å treffe henne på Melbu mellom 23. og 26. februar. Ingeborg Breines har tidligere holdt en rekke foredrag, skrevet artikler, redigert bøker og arrangert møter, konferanser, kurs og seminarer i inn- og utland.

Travel foredragsholder

Ingeborg Breines har tidligere holdt en rekke foredrag, skrevet artikler, redigert bøker og arrangert møter, konferanser, kurs og seminarer i inn- og utland.

Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap i samarbeid med Museum Nord som er arrangør for Onsdagsakademiet. Etter foredraget blir det en liten seanse der publikum kan gjøre seg kjent med den nye daglige lederen for Nordland Akademi.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.