Ny feelgoodfilm fra Helgeland

Likte du hestefilmen «Til siste hinder»? Nå er oppfølgeren klar. Ungdommene er blitt ett år eldre, og nå er det gutter, moped, drikking og forelskelser det handler om.

Fredag fikk filmen «Til siste hinder» Amandaprisen for beste barnefilm. I dag er det verdenspremiere på oppfølgeren «Skvis» på den norske filmfestivalen i Haugesund. Kathrine Haugen fra Sømna er både regissør og manusforfatter, og filmen er produsert av henne og Stein Asbjørn Nordhus. Hun gleder seg til å vise frem filmen på filmfestivalen i Haugesund.

– Jeg tror det blir veldig bra. Vi var her i fjor også. Arrangementet har veldig dyktige og profesjonelle folk, som jobber hardt for at filmene skal få best mulig visning. Det er jeg helt sikker på at de klarer i år også, sier Kathrine Haugen.

Tre priser for «Til siste hinder»

Den første spillefilmen til Kathrine Haugen har fått tre priser, en i Sverige, en i Tyskland og sist fredag Amandaprisen for beste norske barnefilm i 2011. «Til siste hinder» handlet om Ida som ble tvunget til å flytte fra byen til landet. Oppfølgeren handler om det å være ungdom, og være i skvis mellom barn og voksen. Derav navnet.

– De er i skvis mellom barneverdenen og ungdomsverdenen. Så nå har det plutselig kommet mopeder, gutter og drikking med i bildet. De har blitt ett år eldre med alt det medfører.

Stoppet av tåken

Tåken stoppet Kathrine Haugen fra å motta Amandaprisen på fredag, men nå er hun på plass i Haugesund, sammen med de fire skuespillerne fra Brønnøysund og Sømna. Hun sier at hun får god respons fra kolleger.

– Jeg er veldig stolt og rørt, og får også mange gode tilbakemeldinger fra filmfolk som bor i Oslo.

Spilt inn på Helgeland

Skvis er en spennende, rørende og morsom ungdomsfilm om lojalitet og evig vennskap. "Når alle svikter alle, er det godt vi har hverandre".

Filmomtale av Skvis / Filmweb
Kathrine Haugen

Kathrine Haugen

Foto: Privat

Filmen er spilt inn på Sømna og i Brønnøysund på Helgeland med flere lokale ungdommer i rollene.

– Filmen er kanskje ikke like uskyldig som «Til siste hinder». Men den er blitt en fin film som jeg gleder meg til å vise, sier Haugen.

Gårdsbruket er barndomshjemmet til regissøren, men hele lokalsamfunnet har bidratt i produksjonen av filmene.

– Lokalbefolkningen er veldig positiv, og alle vi har spurt har sagt ja. Så alle har bidratt egentlig. Derfor er jeg glad på alle sine vegne at det har gått så bra, sier Haugen.

Filmen Skvis har premiere på norske kinolerret 5.oktober.