Ny cupbombe: Glimt tapte 6-2 mot Tromsdalen

Sju eliteserielag har allerede røket ut av cupen. Det vil Bodø/Glimt-treneren utnytte til egen fordel.

Kampen starter 18.00.

Laster innhold, vennligst vent..

– Sjansene våre til å komme langt i cupen har økt, når så mange eliteserielag allerede har røket ut, sier Jan Halvor Halvorsen til NRK.

I går forsvant Aalesund, Lillestrøm og Strømsgodset ut av cupen. I forrige runde røk Vålerenga, Tromsø, Haugesund og Start ut.

– Det viser hvor fascinerende cupen er, og at det ikke er noen enkle kamper, sier Halvorsen.

– Små marginer

I dag møter Bodø/Glimt Tromsdalen på bortebane. Det er et lag Glimt opp igjennom historien har slitt mot. Sist lagene møttes i serien i 2012, tapte Glimt bortekampen 3-0. Etter nedrykket fra 1. divisjon i fjor, ligger Tromsdalen nå på 5. plass i 2. divisjon avdeling 1.

Glimt gjør få endringer på laget som slo Mjøndalen 5-1 på søndag, bortsett fra noen spillere som får hvile på grunn av småskader, sender Halvorsen et toppet lag på banen mot 2. divisjonsmotstanderen.

– Vi er nødt til å ha en profesjonell instilling. Det har vi gjort i de to første rundene, og det skal vi gjøre i dag også. At sju eliteserielag har forsvunnet viser at marginene er små. Så hvis vi ikke er fullt skjerpet kan vi fort bli det åttende laget som ryker ut, sier Glimt-treneren.

– Få kamper igjen

Og hvis Glimt kommer videre i dag, ser han store muligheter til å komme langt i cupen. I cupfinalen har ikke Bodø/Glimt vært siden tapet mot Rosenborg i 2003.

– Vi har hatt tre bortekamper. Så i 4. runde får vi forhåpentligvis hjemmekamp. Og fra 4. runde og til en cupfinale er det ikke mange kamper, sier Halvorsen.

I fjor røk Glimt ut for Stabæk i 4. runde. For to år siden røk Glimt i straffekonkurranse i kvartfinalen mot Haugesund. I år ønsker Glimt-treneren å komme lenger.

– Vi satser veldig på cupen. Som spiller tapte jeg to cupfinaler med Brann. Jeg vil gjerne oppleve å vinne cupen som trener, sier Jan Halvor Halvorsen.

Kampen starter 18.00.