Ny by - ny flyplass er et av norgeshistoriens største byutviklingsprosjekter.
Foto: Bodø kommune

Ny by – ny flyplass

 • – En stor dag for oss

  Under luftfartskonkurransen i Bodø i dag kunne Avinor endelig legge frem planene for nye Bodø lufthavn.
  – Vi har fokusert på tre ting når vi har utarbeidet dette; det er naturen, lyset og været. Alt dette skal vises i den nye terminalen – og det blir en flott terminal. Dette er en stor dag for oss, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til NRK.

  Nye Bodø lufthavn
  Foto: Skisse: Avinor
 • Bodø får 9,5 millioner kroner

  Bodø kommune får 9,5 millioner kroner av fylkesrådet til gjennomføringen av prosjektet Ny by – Ny flyplass, skriver Avisa Nordland. Kommunen går selv inn med samme beløp. Prosjektet er nå i fase to, som totalt koster drøye 19 millioner kroner.

 • Norconsult tildelt stor kontrakt

  Norconsult har blitt tildelt kontrakten som rådgivergruppe i forbindelse med byggingen av prosjektet ny by – ny flyplass i Bodø. Det skriver Avinor i en pressemelding. Kontrakten skal være i størrelsesordenen 300 – 600 millioner kroner. Hele prosjektet vil koste om lag 6,5–7 milliarder kroner.

 • Ny sjef for gigantprosjektet

  Irene Skiri (54) er ny prosjektsjef for Ny by - ny flyplass. Det melder Bodø kommune i en pressemelding. Skiri har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Saltdalsbygg. Hun tar over for nylig valgt statssekretær, Daniel Bjarmann Simonsen.

 • Ny flyplass vedtatt

  Stortinget vedtok i natt bygging av ny flyplass i Bodø gjennom Nasjonal Transportplan for perioden 2018 til 2029. – Dette er en stor seier for Bodø og Nordland, sier ordfører Ida Pinnerød. Vedtaket betyr at planleggingen av Ny by - ny flyplass kan starte for fullt.