Hopp til innhold

Null sjanse for Normann

– Han har ingen sjanse for å komme tilbake til landslaget så lenge han spiller i Russland under disse omstendighetene. Ingen sjanse.

Det er landslagssjef Ståle Solbakkens klokkeklare beskjed til lofotingen Mathias Normann før det norske landslagets kamp mot Georgia senere i kveld.

Det er Nettavisen som omtaler uttalelsene under en pressekonferanse før kampen.

Den tidligere Glimt-spilleren gjorde sakene sine bra da han var på lån i Norwich, fra moderklubben FC Rostov i Russland.

Da krigen i Ukraina brøt ut fikk utenlandske spillere beskjed av FIFA at de kunne finne seg andre klubber utenfor den russiske ligaen.

Likevel valgte Normann å gå på lån til den russiske hovedstadsklubben Dinamo Moskva. Siden den tid har han ikke spilt på landslaget, fordi klubbvalget ikke samsvarer med landslagets verdier.

– For meg så var ikke dette noen vanskelig avgjørelse. Jeg ringte Mathias med en gang jeg fikk beskjed at han var i Russland og fortalte han at den veldig sannsynlige konsekvensen hvis han skrev under for den russiske klubben ville bli utestengelse, sa Solbakken i september i fjor, og la til:

– Han skrev så under med den russiske klubben i dag, og da meddelte jeg og Lise at han var uaktuell så lenge han spiller i russisk fotball og situasjonen er som den er.

EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Spania
Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen