Hopp til innhold

NTB og Politidirektoratet enige om samarbeid om Politiloggen

NTB og Politidirektoratet har inngått en samarbeidsavtale om formidling av operativ informasjon fra Politiloggen til pressen.

– Åpenhet mellom pressen og politiet er en forutsetning for et demokratisk og opplyst samfunn. God kommunikasjonsflyt mellom oss er en av nøklene til å sikre dette, og det er nettopp det Politiloggen bidrar til å gjøre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.

Politiloggen er utviklet slik at allmennheten kan få overordnet informasjon gjennom politiets nettsider, mens mediene som dekker en sak, kan få mer detaljert informasjon i Politiloggen.

Alle politidistriktene skal få tilbud om å ta i bruk løsningen i løpet av første halvår 2024. Det nye prosjektet er i stor grad basert på gode erfaringer fra arbeidet med den såkalte Oslo-piloten.

– Vi håper denne løsningen vil bidra til mer åpenhet rundt pågående hendelser og gjennom det øke tilliten mellom presse og politi, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet. (NTB)

Skjermdump av politilogg
Foto: Skjermdump / Politiet