Norsk hjelp til Portugal

Norske ingredienser er selvsagt for Ronaldo og Portugal under fotball-EM.

Ronaldo

Ronaldo og resten av landslaget til Portugal har med seg 150 kilo norsk klippfisk til fotball-EM.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Det portugisiske landslaget har med seg 150 kilo norsk klippfisk til mesterskapet.

Portugal er et av landene som konsumerer mest klippfisk fra Norge.

Bacalao

Bacalao er den vanligste retten man tilbereder av klippfisk.

Foto: Frukt.no

Kokk Helio Loureiro tryller frem de beste rettene av den norske fisken, som blir servert Ronaldo, Deco,Gomes og de andre landslagsspillerne.

Kokken er Portugals svar på Ingrid Espelid Hovig, og sørger til en hver tid at Bacalaoen blir av ypperste kvalitet sånn at Portugal presterer sitt beste på banen.

Portugal har lange tradisjoner med norsk klippfisk. I 2007 spiste portugiserne 19565 tonn klippfisk, ifølge Eksportutvalget for Fisk.

Bacalao er den mest kjente retten man tilbereder av klippfisk. I Portugal sies det at en kvinne må kunne 365 klippfiskretter før hun er gifteklar.

Det er mange spennende matretter man kan lage med den norske klippfisken som råvare.

NETT-TV: Lars Barmen i Portugal og tilbereder klippfisk