NRK Meny
Normal

Noro-virus på Hurtigruten

Noro-viruset er tilbake på Hurtigruten. Nå blir passasjerene på MS «Finnmarken» møtt med spritflaska når de går inn i spisesalen.

MS Finnmarken og MS Trollfjord

OMGANGSSYKE: Pssasjerer ombord i MS 'Finnmarken' har fått omgangssyke, og selskapet frykter at det kan ha brutt ut Noro-virus.

Foto: Atle Markeng / NRK

Denne gangen er det MS «Finnmarken» som kan være rammet av virusutbrudd. Ifølge Brønnøysunds Avis fikk passasjerene beskjed om et mulig tilfelle av Noro-virus om bord klokken ett i dag. «Finnmarken» er på vei sørover med 400–500 passasjerer om bord.

Vonde minner

Ifølge personalet skal det være satt i gang tiltak om bord for å bekjempe et eventuelt virusutbrudd, skriver avisen.

Noro-virus er en svært smittsom form for omgangssyke som hvert år rammer mange helseinstitusjoner. Hurtigruten har også tidligere vært plaget. I 2007 ble 200 passasjerer syke da tre av hurtigruteskipene ble rammet. I mai i fjor ble 28 passasjerer syke da det ble registrert virus om bord på «Nordkapp» og «Midnatsol».

- Høy beredskap

- Vi har høy beredskap når det gjelder sykdom om bord. Med en gang noen blir syke, blir vedkommende isolert, og de andre passasjerene må desinfisere hendene. Dette gjelder spesielt før de kommer inn i spisesalen, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum til NRK.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.