NRK Meny
Normal

Norges beste futsallag kollapser

Treneren og flere spillere forsvinner fra Vegakameratene etter interne uenigheter. Nå kan seriemesteren de siste fire årene få problemer med å fullføre sesongen.

Solem i Vegakameratene

Fredag forsvant trener Kai Bardal og tre av de mest sentrale spillerne på laget, Cato Valøy, Petter Høvik og Morten Ravlo. Årsaken skal blant annet været dårlig treningsmiljø.

Foto: Jonas A. Holberg

Fredag forsvant trener Kai Bardal og tre av de mest sentrale spillerne på laget, Cato Valøy, Petter Høvik og Morten Ravlo. Årsaken skal blant annet været dårlig treningsmiljø.

– Spillerne bor spredt og det er vanskelig å få trent godt. Det skaper frustrasjoner. Noen har lagt ned en stor innsats, men føler kanskje de ikke får nok uttelling, sier Bardal til NRK.

Han har vært trener i sju år, og sier selv han er på overtid.

– Jeg har lenge signalisert at jeg var på vei ut. Det handler om trivselen over tid. Jeg tror nok ønsket om å fullføre sesongen på skikkelig vis, har vært sterk. Men ledelsen har signalisert at de ønsker å starte med blanke ark, og de er selvsagt i sin fulle rett til, sier Bardal.

Fire år på toppen

Vegakameratene har vunnet eliteserien i futsal de siste fire sesongene. Laget har sin opprinnelse fra Vega i Nordland, men har tilholdssted i Trondheim.

Sist sesong vant de eliteserien uten å tape en enste kamp. De har også imponert i Mesterligaen med flere sterke prestasjoner. Denne sesongen har det imidlertid gått tyngre. Laget ligger på en 4. plass etter at 11 av 18 serierunder er spilt. Etter det NRK kjenner til har det i lengre tid vært intern frustrasjon.

(artikkelen fortsetter under)

Kim Rune Ovesen (t.v.) og trener Kai Bardal

– Jeg har lenge signalisert at jeg var på vei ut. Det handler om trivselen over tid, sier Kai Bardal (t.h.)

Foto: Vegakameratene.no

– Som trener har jeg merket en gradvis endring i stemningen i laget. Sesongen i år har vært tøff og manglende trening har ført til frustrasjon, sier Bardal.

Etter det NRK erfarer, har flere andre spillerne sagt at de vil forlate klubben. Enten etter sesongen eller i den nærmeste fremtid. Blir det tilfelle, kan laget slite med å fullføre de resterende åtte kampene i Eliteserien.

– Jeg tror nok flere kommer til å forlate Vegakameratene etter sesongen. Jeg håper de som blir igjen klarer å skape ro, rekruttere nye spillere, sier den avgåtte treneren.

– Skal fullføre sesongen

Ny trener Tor Christian Klaussen avviser at spillerflukten setter klubbens framtid i fare.

– Vi har mange dyktige og fantastiske spillere igjen på laget. Vegakameratene handler ikke om enkeltpersoner. Nå ser vi framover – først og fremst til neste helg i Tromsø. Deretter skal vi fullføre sesongen, sier han til NRK.

Han vil på det nåværende tidspunkt ikke si så mye om konfliktene i klubben.

– Det har vært uenigheter. Men jeg ser ikke mørkt på situasjonen. Vegakameratene er en fantastisk flott gjeng, sier Klausen.