Dette er en av Europas beste baner

En liten nihullsbane i Lofoten får internasjonal anerkjennelse. Samtidig åpner en ny 18-hulls bane i Bodø. Mens andre golfbaner legger ned, satses det i nord.

Lofoten Golf Links er kåret til Europas femte beste linksbane av det engelske golfmagasinet Golf World, skriver golfern.no

Linksbaner er en spesiell type golfbaner som gjerne ligger i kystområder, med få vannhinder og få trær. Begrepet henger igjen fra de første golfbanene som ble bygd på sandsletter i Skottland. Der kalte de marken for «links».

Men denne banen ligger et stykke fra Skottland. Ytterst på Gimsøya i Lofoten, ligger sletta som nå får internasjonal skryt.

– Vi synes det er en artig anerkjennelse å få. Det er jo veldig mange golfbaner i verden, så det er hyggelig at vi blir lagt merke til, sier Frode Hov, daglig leder i Lofoten Golf Links.

Lofoten Golf Links

5.BESTE I EUROPA: Lofoten Golf Links på Gimsøya er blitt kåret til Europas 5. beste linkbane.

Foto: Lofoten Golf Links

Vil utvide

Han mener denne type kåringer gir de grunnlag til å videreutvikle konseptet.

– Vi har fått veldig mye oppmerksomhet de siste årene og det er overveldene. Det er artig at de er oppmerksomme på oss og løfter oss fram.
Vi har fått et merkenavn og en posisjon der ute. Det vil vi bygge videre på.

Nå jobber golflederen med å utvide banen til atten hull og å starte opp et tilhørende hotell. Foreløpig er det en nihullsbane Lofoten Golf Links kan by på.

– De andre på listen over de beste linksbanene er 18-hullsbaner. Derfor er det ekstra artig at vi kom med i kåringen.

Frode Hov

STOLT: Daglig leder ved Lofoten Golf Links, Frode Hov, er glad for oppmerksomheten banen får.

Foto: Lofoten Golf Links

Spektakulær natur

Grunnen til at den lille banen klarte å komme så høyt opp på rankingen over de beste linksbanene i Europa, tror Hov først og fremst er takket være naturen.

– Jeg tror det har noe med midnattsola og vakre Lofoten å gjøre. I tillegg er beliggenheten ute på Gimsøy helt spektakulær.

Hva kan denne markedføringen bety for dere?

Dette bladet leses av veldig mange golfspillere. Det gjør det lettere for oss når vi kan referere til slike kåringer, sier Frode Hov ved Lofoten Golf Links.

Ny golfbane i Bodø

SATSER: Torsdag åpnet den nye 18-hullsbanen på nordsia i Bodø. Tidligere golfmester, Henrik Bjørnstad og fotballkommentator Mini Jacobsen tester den ut.

Foto: Martin Steinholt

Åpnet ny bane i Bodø

Samtidig som linksbanen i Lofoten får skryt fra Golf World, åpner en ny atten hulls bane i Bodø.

Med Lofotveggen, Vestfjorden og Landegode som kulisse, testet tidligere golfmester Henrik Bjørnstad og Mini Jacobsen slagferdigheten på den nye banen til Bodø Golfpark.

– Det er utrulig fint her. Naturen løfter virkelig dette stedet, sier Bjørnstad.

Hør reporter Martin Steinholt og Henrik Bjørnstad i Min Sommer på P1.

Mini Jacobsen mente reporterens bakgrunn som minogolfer i Arjeplog i Sverige på 80-tallet, var uslåelig.

Lofoten Golf Links

SOL HELE NATTA: naturopplevelsene står i kø for golferne i Lofoten.

Foto: Lofoten Golf Links

– Når du kombinerer «Mini» og «golf», så blir det jo en suksess.

De siste årene har golfmanien roet seg fra tilstandene på nitti-tallet. Flere steder har baner blitt omgjort til jordbruksområder. Men i nord er trenden motsatt og nå håper de golfentustiastene følger etter.