Nordlending i Paris: - Umulig å vite hvor de angriper neste gang

Gatene ble tømt og folk forsvant fra restaurantene i går kveld. Nå er det bare politi i gatene her, forteller nordlendingen Stig Eggesvik, som bor vest i Paris.

Redningsarbeid etter terror i Paris
Foto: REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Terrorangrep i Paris «Et blodbad». «Som scener fra helvete». Slik blir det blodigste angrepet i Frankrike siden annen verdenskrig beskrevet av øyenvitner.

Stig Eggesvik, opprinnelig fra Beiarn, har bodd i Paris i fem år, og han sier de snart skjønte at noe skjedde i går kveld.

– Vi fulgte sendingene utover kvelden og forstod på aktivitetene utenfor at politiet var på vakt. Folk forsvant fra restauranter og kafeer.

Sterke reaksjoner

Angrepene skjedde på seks steder i Paris samtidig. Minst 128 personer ble drept og 180 er såret etter fredagens samordnende terrorangrep i Paris. Åtte gjerningspersoner er døde, og politiet tror ikke det er flere som står bak angrepene. Det er innført unntakstilstand i Paris.

– Reaksjonene er sterke og telefoner fra venner viser at dette har gjort sterkt inntrykk, forteller Eggesvik fra Paris.

Kan ramme hvor som helst

Stig Eggesvik

Stig Eggesvik

Foto: Privat

Han bor i en bydel vest i Paris, der de er vant med politi i gatene.

– Siden januar har vi hatt to politifolk stasjonert rundt høyre hjørne og tre soldater rundt venstre hjørne fordi vi bor i en bydel med mange jøder. Nå ble angrepet rettet mot noe annet og det viser at man aldri kan beskyttes godt nok dersom noen vil gjøre skade.

Er dere redde nå?

– Vi er ikke redde, men preget av det fryktelige som har skjedd. Nå følger vi med på tv og følger anvisningene vi får. Det er stille utenfor her nå, og vi planlegger å besøke venner i ettermiddag, melder Stig Eggesvik fra Paris.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.