NRK Meny
Normal

Nordlending i Paris: - Umulig å vite hvor de angriper neste gang

Gatene ble tømt og folk forsvant fra restaurantene i går kveld. Nå er det bare politi i gatene her, forteller nordlendingen Stig Eggesvik, som bor vest i Paris.

Redningsarbeid etter terror i Paris
Foto: REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Terrorangrep i Paris «Et blodbad». «Som scener fra helvete». Slik blir det blodigste angrepet i Frankrike siden annen verdenskrig beskrevet av øyenvitner.

Stig Eggesvik, opprinnelig fra Beiarn, har bodd i Paris i fem år, og han sier de snart skjønte at noe skjedde i går kveld.

– Vi fulgte sendingene utover kvelden og forstod på aktivitetene utenfor at politiet var på vakt. Folk forsvant fra restauranter og kafeer.

Sterke reaksjoner

Angrepene skjedde på seks steder i Paris samtidig. Minst 128 personer ble drept og 180 er såret etter fredagens samordnende terrorangrep i Paris. Åtte gjerningspersoner er døde, og politiet tror ikke det er flere som står bak angrepene. Det er innført unntakstilstand i Paris.

– Reaksjonene er sterke og telefoner fra venner viser at dette har gjort sterkt inntrykk, forteller Eggesvik fra Paris.

Kan ramme hvor som helst

Stig Eggesvik

Stig Eggesvik

Foto: Privat

Han bor i en bydel vest i Paris, der de er vant med politi i gatene.

– Siden januar har vi hatt to politifolk stasjonert rundt høyre hjørne og tre soldater rundt venstre hjørne fordi vi bor i en bydel med mange jøder. Nå ble angrepet rettet mot noe annet og det viser at man aldri kan beskyttes godt nok dersom noen vil gjøre skade.

Er dere redde nå?

– Vi er ikke redde, men preget av det fryktelige som har skjedd. Nå følger vi med på tv og følger anvisningene vi får. Det er stille utenfor her nå, og vi planlegger å besøke venner i ettermiddag, melder Stig Eggesvik fra Paris.