Ber trøndere vente med å sprette champagnen

Leder i Nordland Høyre, Benn Eidissen og politisk rådgiver for ordføreren i Bodø, Daniel Bjarmann-Simonsen, vil ikke gi opp kampen om kampflybase i Bodø.

Video Varsler kamp for jagerflyene

– Det er ingen grunn til å sprette champagnen i Trøndelag. Slaget er på ingen måte tapt, og kampen fortsetter.

Daniel Bjarmann-Simonsen

Politisk rådgiver, Daniel Bjarmann-Simonsen, sier slaget ikke er tapt.

Foto: Johannes Børstad / NRK
Benn Eidissen

Leder i Nordland Høyre, Benn Eidissen, er svært misfornøyd med avgjørelsen.

Foto: Marita Andersen / Nrk
Eirik Sivertsen

Stortingsrepresentant for AP i Nordland, Eirik Sivertsen, var skuffet over valget.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Det sier Daniel Bjarmann-Simonsen etter dagens gruppemøte i AP, der det ble bestemt av kampflybasen blir på Ørland med en fremskutt base på Evenes.

Kritiserer avgjørelsen

Simonsen mener Arbeiderpartiet har skutt seg selv i foten ved å velge Ørlandet, siden dette blir et dyrere alternativ enn i Bodø.

– Forsvarssjefen har hele veien sagt at det skal bli en enbaseløsning, og når de nå velger å gå for en tobaseløsning, er det å gå imot alle råd som har blitt anbefalt. Det vil også koste åtte milliarder mer å legge kampflybasen til Ørland. Det er misbruk av penger, sier Simonsen.

Stortingsrepresentant for SV på stortinget, Bård Vegar Solhjell, sa også idag at de ikke har tatt et endelig standpunkt til saken. Det mener Simonsen er et positivt signal for Bodø.

– Det er en splittet regjering, så dette er ikke over. Vi snakkes om Bodø som har vært en bærebjelke i norsk luftforsvar i 60 år, så dette er ikke gjort med et pennestrøk på en onsdag, sier Simonsen.

Gir ikke opp Bodø

Leder i Nordland Høyre, Benn Eidissen, lover at kampen enda ikke er avgjort. Nå vil han snakke med Erna Solberg.

– Nå begynner kampen. Nordland Høyre har bestemt av hovedflybasen skal ligge i Nordland, og det skal vi kjempe for. Vi skal møte Erna Solberg på lørdag, der vi skal argumentere for Bodø som kampflybase, sier Eidissen.

Skuffet over eget parti

Stortingsrepresentant for Nordland AP på Stortinget, Eirik Sivertsen, var også skuffet etter at valget falt på Ørland.

– Jeg er skuffet over at argumentene våre ikke slo frem, men slaget er nok tapt for Bodø nå. Vi må også ta det positivte i at Generalinspektøren for luftforsvaret sitt hovedkvarter blir flyttet fra Rygge til Bodø. Flybasen skal jo ikke legges ned. Den blir ihvertfall operativ i ti år til for å flytte flyene, sier Eirik Sivertsen.