NRK Meny
Normal

Nordland nådde ikke til topps i finalen

Det holdt ikke til superfinale for laget fra Nordland i «Klassequizen».

Nordland gikk ikke til topps i finalen

Ingen seier for Nordland i Klassequizen.

Foto: NRK

Vestmyra skole vant KlasseQuizen

Stolte vinnere: Vestmyra skole gikk av med seieren i fylkesfinalen av Klassequizen i Nordland. På bildet ser du Sivert Brekke, Synne Hjemaas Larssen, Isak Bø Rørnes og Tina Svendsen.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Jeg er litt nervøs. Men vi håper at vi kommer langt, eller vinner, selvfølgelig, sa Synne Hjemaas Larssen i forkant av den store nasjonale finalen i årets utgave av «Klassequizen», som gikk av stabelen på NRK lørdag kveld.

I løpet av våren, i NRK P1s distriktssendinger, har 10.-klasser fra hele Norge konkurrert om en plass i den avgjørende runden. Én klasse fra hvert av fylkene har kvalifisert seg, og i Nordland var det Vestmyra skole som gikk av med seieren i fylkesfinalen.

Laget stilte med friske sinn, og kjempet om en plass i superfinalen. For å nå dit, hadde laget gjort sine forberedelser.

– Vi har øvd, og er god på hver våre ting. Det gjør oss til et bra lag, sa Sivert Brekke like før TV-sendingen skulle spilles inn.

Nådde ikke finalen

Men laget møtte hard motstand fra de andre fylkesdeltakerne. Etter 40 spørsmål, hadde Nordland 31 poeng. Og det holdt ikke til en finaleplass.

I stedet var det Oslo, Østfold og Nord-Trøndelag som kjempet om den gjeve tittelen. Da programmet var ferdig, stod førstnevnte igjen som nasjonale quizmestere.

Fikk nye venner

Men Nordland henger ikke med leppa selv om det ikke gikk helt veien denne gangen. De har fått seg mange nye venner i hovedstaden.

– Vi har blant annet blitt veldig gode venner med Sogn og Fjordane. Vi er ganske like, og fant raskt tonen, sier Synne Hjemaas Larssen.

Sivert Brekke samstemmer.

– Det er ganske artig å bli kjent med nye folk.

Under kan de se hele finalen på nytt igjen:

Kunnskapskonkurranse for 10.klassinger - de kan mer enn du tror.