Dette mener Nordland fylke om budsjettet

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) og fylkesråd for plan og økonomi Beate Bø Nilsen (H) mener statsbudsjettet gjør lite for å bedre fylkeskommunens økonomi.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) og fylkesråd for plan og økonomi, Beate Bø Nilsen (H), kommenterer statsbudsjettet for 2015.

Se hele pressekonferansen der fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) og fylkesråd for plan og økonomi, Beate Bø Nilsen (H), kommenterer statsbudsjettet for 2015.

– Det blir stramme rammer i årene som kommer. Det er fortsatt situasjonen etter i dag, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll da han innledet ettermiddagens pressekonferanse om regjeringens ferske statsbudsjett.

Han mener fylkeskommunen kommer ut av budsjettet som forventet, men gjentok at det vil komme kutt i både skole og samferdsel.

– Vi skal nå gjøre vårt eget budsjett ferdig og det kommer til å inneholde tøffe føringer.

Krever penger til fergedrift

Han understreket samtidig at fylkesrådet i tiden framover kommer til å bruke alle sine kontakter og muligheter til å få mer penger til finansiering av fylkeskommunen, særlig knyttet til utgiftene med båt og ferge.

– Det viktige for oss nå er å få økte bevilgninger til ferge og båt allerede fra neste år.

Fant lyspunkter

Men til tross for at Norvoll og fylkesråd for plan og økonomi, Beate Bø Nilsen (H), er skuffet over overføringene fra staten, fant de også noen godbiter i Siv Jensens første statsbudsjett.

Nilsen var særlig begeistret over at det nå kommer penger til et vernebygg over hurtigruteskipet «Finnmarken» på Stokmarknes.

– En annen positiv og gledelig nyhet for oss er at Klara Klok nå er inne på statsbudsjettet. I tillegg er realfagssatsingen i videregående skole bra.