Nord universitet
Foto: Ole Dalen / NRK

Nord universitet

Oppsummert

Nord universitet har 12.000 studenter og 1200 ansatte, fordelt på ni studiesteder - fra Stjørdal i sør til Vesterålen i nord.

 • Får millionstøtte til psykisk helse

  Regjeringen gir en million kroner til Nord universitet, med mål om å styrke studenters psykiske helse og forebygge rusproblemer. Totalt gis det 20 millioner kroner til en styrking i hele landet. Nesten en av tre studenter sier at de sliter psykisk

  Nord universitet
  Foto: Svein-Arnt Eriksen / UiN
 • Nyansettelser ved Nord universitet

  Styret ved Nord universitet har i dag ansatt prorektor for utdanning og prorektor for strategi og omstilling. Levi Gårseth-Nesbakk er ansatt som prorektor for utdanning, mens Keil Eiane blir prorektor for strategi og omstilling, skriver universitetet i en pressemelding.

  Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning og Keil Eiane, prorektor for strategi og omstilling ved Nord universitet.
  Foto: Svein-Arnt Eriksen / Nord universitet
 • – Viktig for regionen

  I dag ble det klart at Nord universitet kan miste universitetsstatusen om de ikke bedrer doktorgradsprogrammet sitt. Påtroppende direktør i NHO Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen, sier at han tror på at de klarer å dra det i land til slutt: – Universitetet er den viktigste måten vi henter fagfolkene våre på. De har kompetansen, evnen og viljen til å levere resultater for å være et relevant universitet som vi trenger inn i det grønne skiftet.

  Daniel Bjarmann-Simonsen
  Foto: Malin Nygård Solberg / NRK
 • Oppfyller ikke krav

  Doktorgradsprogram ved Nord universitet holder ikke et godt nok nivå for et universitet. Det er konklusjonen i den sakkyndige komiteen, skriver Khrono. For å være godkjent som universitet er det blant annet krav om minimum fire doktorgradsprogrammer. Det aktuelle doktorgradsprogrammet som nå får kritikk, er ett av fire doktorgradsrprogram ved Nord universitet.