Nord universitet
Foto: Ole Dalen / NRK

Nord universitet

Oppsummert

Nord universitet har 12.000 studenter og 1200 ansatte, fordelt på ni studiesteder - fra Stjørdal i sør til Vesterålen i nord.

 • Bjørn Olsen fratrer som rektor

  Rektor ved Nord Universitet Bjørn Olsen går av med umiddelbar virkning, to år før hans rektorperiode utløper, skriver universitetet i en pressemelding. Styret er innforstått med Bjørn Olsens beslutning, og skriver at de anerkjenner hans innsats i jobben. Hanne Solheim Hansen er nå konstituert rektor ved Nord universitet.

  Bjørn Olsen
  Foto: kari skeie / nrk
 • Vil ikke slå universitetene sammen

  Høyere utdanningsminister Iselin Nybø sier at Kunnskapsdepartementet ikke har planer om å slå sammen Nord Universitet og Universitetet i Tromsø. Det var Nybø klar på da hun i dag møtte styret i Nord universitet.

 • Campusstruktur sendes på høring

  Styret i Nord Universitet har møttes i dag, blant annet for å diskutere fremtidig studiestedsstruktur. Det har tidligere kommet frem at det kan bli aktuelt å kutte antall studiesteder. Etter møtet har styret besluttet at innstillinga til campusstruktur skal sendes på høring før et endelig vedtak fattes.

  Campusstruktur ved Nord Uni sendes på høring
  Foto: Grete Thobroe / NRK
 • Regionrådet krever tid og penger

  Midt-Trøndelag regionråd krever at regjeringen gir Nord universitet både mer tid og penger for å få akademisk kompetanse på plass som sikrer universitets fremtid. Det tar mer enn to år å bygge opp faglig kvalitet samtidig med fusjonsprosessen som fortsatt pågår. I uttalelsen til utdanningsministeren påpeker Regionrådet at kravet om å heve kvaliteten ikke må gå utover profesjonsutdanningen som er viktig for hele regionen.

 • Stor interesse for styremøte

  Svært mange har møtt frem for å følge dagens styremøte i Nord universitet på Værnes. Hvordan overleve som universitet og diskusjonen som pågår om reduksjon av antall læresteder berører mange, og representanter fra kommuner, de ansatte, og deres fagforeninger samt mye presse følger møtet i dag.

  Styremøte Universitetet Nord
  Foto: Grete Thobroe / NRK