Nord-Norges dyreste leilighet solgt i Bodø

Den 504 kvadratmeter store toppleiligheten ble solgt for 25 millioner kroner, og det er hele 10 millioner kroner dyrere enn den forrige rekorden som var i Tromsø.

Leiligheter Bodø Panorama

Bodø Panorama utvides med flere bygg, og nå er toppetasjen solgt for 25 millioner kroner.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Vi har solgt hele toppetasjen det siste bygget som er under oppføring. Salgssummen var 25 millioner kroner, sier en smørblid Roy B. Nilssen som er eier av byggeprosjektet og styreleder i selskapet Corponor.

Med tilpasninger etter kjøperens ønsker kan sluttsummen fort bli 30 millioner kroner et stort krypinn i Bodø Panorama.

Røper ikke kjøper

Roy B. Nilssen, styreleder Corponor og Lars Henrik Lauritsen, salg og markedssjef Panorama Vest

Roy B. Nilssen, styreleder Corponor og Lars Henrik Lauritsen, salg og markedssjef Panorama Vest

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Hvem det var som kjøpte hele toppetasjen, det vil ikke megleren fortelle, og påpeker at slike leiligheter ikke er forbeholdt folk med vanlige inntekter.

– Det er ikke en leilighet for hvem som helst. Den er ekstraordinær og for dem som vil unne seg noe ekstra, sier Lars Henrik Lauritsen, salg og markedssjef i Panorama Vest.

Et slikt kjøp er en unormal satsing i boligmarkedet i Bodø.

– Det er veldig positivt at noen tørr å satse og investere såpass mye. Det kommer til å gi ringvirkninger. Det viser at boligmarkedet er bra og i god utvikling her i Bodø, sier Lauritsen.

Ferdig i 2015

Leiligheten på 504 kvadratmeter er ikke riktig klar for innflyttere. Bygget reises i løpet av 2015.

Ytterst ut mot havet i Bodø i 9. etasje skal fire leiligheter slås sammen til en stor toppetasjes enebolig med åtte balkonger, sju sportsboder og fire parkeringsplasser.

– Boligmarkedet i Bodø går veldig godt. Det er et godt salg og all snakket om nedgangstider ser vi ikke mye til, sier Nilssen.

Dermed skiller Bodø seg ut blant byene i Norge.

– Den skepsisen som oppleves andre steder, opplever vi ikke i stor grad her. Bodø er i vekst og det er god tilflytting, det gjør at det blir press og det omsettes mange boliger, sier Lauritsen.