NRK Meny
Normal

Nord-Norge blir nyttårsaftens værvinner

Den beste utsikten til raketter blir å finne i Nord-Norge, men pass på. I morgen ettermiddag øker vinden – på det meste til liten storm.

Bø i Vesterålen

De tre nordligste fylkene får det fineste været med tanke på nyttårsraketter, men feirende i landsdelen må belage seg på at det kan bli både kuling og storm på årets siste dag, både langs kysten og i indre strøk.

– I dag blir mye pent vær. Hvis det blir noen skyer, befinner de seg høyt oppe på himmelen. Men det kommer endel vind fra sørøstlig retning. Det betyr at noen steder vil man ikke merke vinden i det hele tatt. På de mest utsatte stedene i Lofoten og Vesterålen blir det sterk kuling, sier vakthavende meteorolog Unni Thomsen ved Værvarslinga for Nord-Norge til NRK

Temperaturene byr også på store forskjeller.

Temeperatur-sprik

– På kysten er det forholdsvis mildt med opp mot sju plussgrader. På innlandet er det minusgrader, helt ned i fem på de kaldeste stedene.

Meteorologen lover at vi slipper unna nedbør på selve nyttårsaften, men vi må holde på hatten.

Liten storm

Sandnes

Nyttårsaften får Nord-Norge blir det lett skydekke og opphold. Men vinden øker på utover kvelden.

Foto: Grete Johansen

Det blir vindfullt for dem som skal skyte opp raketter nyttårsaften.

– Det pene været fortsetter. Vinden vil minke litt til stiv kuling i natt, men så øker den igjen torsdag ettermiddag til sørøstlig liten storm på de mest utsatte stedene. Lofoten og Vesterålen får stiv kuling, sier Unni Thomsen.

Vindfullt

Tross vinden er det imidlertid liten grunn til å klage for folk i nord. For det lenger sør man kommer, det gråere og våtere blir det.

– Det blir mer og mer skyer jo lenger sør man kommer i Trøndelag og Møre og Romsdal. Her blir det stort sett oppholdsvær, men noe nedbør. På Vestlandet sør for Stad blir det skyer og regnbyger, forteller meteorologen.

Stort bedre blir det ikke i Agder-fylkene, der feirende kan vente seg skyer og nedbør mer eller mindre hele nyttårsaften. Og for dem som hadde ventet seg bedre vær på Østlandet, er det bare å finne fram regntøyet.

– Det blir skyer og perioder med regn i alle østlandsfylkene. Og i Oslo kan folk vente seg 0 grader og sludd, er beskjeden fra meteorologen.