Nominasjonsmøtet var unnagjort på rekordtid

Tomas Norvoll er Nordland Arbeiderpartis fylkesrådslederkandidat. Sonja Steen og Bjørnar Skjæran er kandidat til fylkesordfører og fylkesvaraordfører.

Norvoll, Steen og Skjæran

Tomas Norvoll, Sonja Steen og Bjørnar Skjæran er alle godt fornøyde etter nominasjonsmøtet.

Foto: Nordland Arbeiderparti

Tomas Norvoll

Tomas Norvoll takker nominasjonsmøtet.

Foto: Nordland Arbeiderparti

Det ble et rekordraskt nominasjonsmøte i Nordland Arbeiderparti i dag. Møtet varte i sin helhet i under en time, skriver partiet i ei pressemelding søndag ettermiddag.

Listen ble med få unntak valgt ved akklamasjon og uten de store overraskelsene.

Tomas Norvoll ble valgt til fylkesrådslederkandidat, dagens fylkesordfører, Sonja Steen fra Sortland er partiets kandidat til samme stilling neste år. Fylkespartileder og ordfører i Lurøy, Bjørnar Skjæran er kandidat til fylkesvaraordfører.

AUF har to kandidater, Simon Johnsen fra Vestvågøy på 11. plass og Maria Turmo Hatten fra Vefsn er nominert på 18. plass.

Arbeiderpartiet har i dag 20 fylkestingsrepresentanter i Nordland, samt fylkesrådsleder og to fylkesråder.

– Skal vinne Nordland

På nominasjonsmøtet til Nordland Høyre som også ble avholdt i dag, ble ordfører i Rana, Kai Henriksen enstemmig valgt som toppkandidat.

Henriksen sier han vil fokusere på samarbeid over kommunegrensene, og at fylket skal legge rammene for vekst.

Kai Henriksen

Kai Henriksen ble enstemmig valgt til toppkandidat.

Foto: Privat

– Jeg ønsker å være en leder som gjennom samarbeid løfter de mulighetene vi har i Nord-Norge, sier Kai Henriksen.

Arbeidsutvalget i Nordland Høyre består da av Jonny Finstad som leder, første nestleder Grete Ellingsen, andre nestleder Daniel Bjarmann-Simonsen og kvinnepolitisk leder Anita Marthinussen.

– Vi har vedtatt en liste med våre fremste kandidater og har vedtatt en fremtidsrettet politikk for fylket. Nå er vi klare til valgkamp og skal vinne Nordland, sier Jonny Finstad, leder av Nordland Høyre.

I oktober trakk nåværende fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen seg som kandidat til fylkestingsvalget for Høyre til neste år. Det skjedde etter at han fikk beskjed fra Bodø Høyre om at han ikke var ønsket som toppkandidat til fylkestingsvalget.

Det ble raskt klart at Kai Henriksen var en av politikerne som ville overta fylkesrådens kandidatur.