Nektet seksåring å gå av bussen

Når søskenparet skal gå av bussen stopper ikke sjåføren. Etter flere reaksjoner fra andre passasjerer stopper bussen, men kun den eldste rekker å gå ut før dørene lukkes.

En bussjåfør i Mo i Rana slapp ikke av skolebarna på busstoppet.

På vei hjem fra Gruben Barneskole opplevde en seksåring en ubehagelig og ufrivillig busstur. Videoen viser tre klipp fra bussturen som en av passasjerene filmet.

Torsdag ettermiddag kom en syvåring fra Mo i Rana gråtende hjem til foreldrene. Skolebussen hadde ikke stoppet da hun og lillesøsteren trykket på stoppknappen. Bussen skal ha fortsatt å kjøre til tross for reaksjoner fra de andre skolebarna. Da bussen om sider stoppet hoppet hun ut, men lillesøsteren på seks år rakk ikke å gjøre det samme før bussen kjørte videre.

– Når eldstedatteren min på syv år kom hjem alene og fortalte hva som hadde skjedd ble vi veldig bekymret og lurte selvfølgelig på hvor seksåringen vår var, forteller Gunn-Hege Johannessen.

Faren hev seg i bilen og kjørte bussruten til han fant bussen. Inne på bussen konfronterte han bussjåføren og lurte på hvor datteren hans var. Samtidig fik moren til jentene en telefon om at deres yngste datter hadde tatt bussen videre og blitt med en venn hjem.

Flere hendelser

Johannessens døtre tar vanligvis ikke denne bussruten, og for dem er saken et engangstilfelle. Men andre foreldre NRK har vært i kontakt med forteller at det ikke er første gang barna har fortalt om skremmende opplevelser på bussen.

– Barna har flere ganger vurdert å filme hendelser på bussen, men har vært for redde for å bli oppdaget av sjåføren, forteller en kilde til NRK.

Etter torsdagens episode har flere foreldre klagd til skolen og lagt inn ønske om en ny bussjåfør. Ledelsen ved barneskolen tar tak i saken.

– Vi tar tak i saken. Jeg har sett videoen, og jeg liker ikke det jeg ser, men det er viktig å huske på at oppførselen ikke kommer ut av intet, sier rektor ved Gruben Barneskole, Rune Nermark.

Skolen er nå i dialog med foreldrene og busselskapet.

Høyt lydnivå

Nordlandsbuss bekrefter at de er klar over episoden på torsdag. Ifølge driftsdirektør Roger Stensen forteller sjåføren at flere barn på bussen oppførte seg uskikkelig. Det skal ha vært et høyt lydnivå og flere skal ha trykket ivrig på stoppknappen.

Den unødige bruken av stoppknappen skal ha ført til at sjåføren valgte å slå av stoppknappfunksjonen.

– Vår sjåfør var ikke klar over at bussen mistet hele stoppfunksjonen når han skrudde lyden av, og dermed visste han ikke at barna ville av på stoppet, forteller Stensen.

Direktøren skal være med på neste busstur for å se til at alt går greit, og for å snakke med elevene.

Moren til søskenparet, Gunn-Hege Johannessen, godtar ikke at barna oppfører seg dårlig på bussen. Hun forteller at foreldrene og skolen nå har blitt enige om at når skolebarna ikke oppfører seg, skal bussjåføren kjører tilbake til skolen og sette dem av.

Bussjåføren ønsker ikke å kommentere saken utover det driftsdirektøren har gjenfortalt.