Hopp til innhold

Nektet menn å skifte bleier, nå har barnehagen snudd

– Sammen med styret og foreldrene har vi kommet fram til at alle ansatte kan skifte bleier, sier daglig leder Beate H. Johansen. Hun etterlyser nasjonale retningslinjer for forebygging av seksuelle overgrep i barnehagen.

Osanstua Barnehage i Svolvær

Barnehagen er en relativt stor barnehage med 76 barn og 18 faste ansatte, vanligvis er de 20–25 på jobb samtidig medregnet vikarer.

Foto: Osanstua Barnehage

Det vakte både oppsikt og harme da det ble kjent at mannlige ansatte i Osanstua barnehage i Svolvær ikke fikk lov å skifte bleie på barna i barnehagen.

De ansatte i barnehagen ble utsatt for både trusler og grov sjikane vias sosiale medier.

Nå har barnehagen endret den kontroversielle instruksen for bleieskift, skriver Lofotposten.

Beate H Johansen, daglig leder

Daglig leder Beate H. Johansen mener forebygging er noe av det viktigste en barnehage kan gjøre.

Foto: Privat

– Barnehagen har endret retningslinjer og praksis, slik at alle nå kan skifte bleier på barna, sier daglig leder Beate H. Johansen til NRK.

– En tung tid

Avgjørelsen ble tatt i samråd med ansatte, foreldre og styret i barnehagen. Johansen legger ikke skjul på at de siste ukene har vært tunge.

– Mediekjøret har vært stressende. Jeg beklager overfor alle som har måttet være med på denne karusellen. Og trist å se hvordan dette har påvirket både ansatte og foreldre som har måttet forsvare at de jobber eller har barn i Osanstua barnehage.

Hun håper at avgjørelsen skal skape ro rundt barnehagen. Samtidig vil hun bidra til at debatten om forebyggende tiltak fortsetter.

Vil ha nasjonale retningslinjer

– Det har aldri vært så viktig med menn i barnehagen som nå. Vi håper debatten om forebygging av overgrep vedlikeholdes, og at regjeringen snart kommer med noen konkrete tiltak som innføres nasjonalt, sier hun til NRK.

TRUSLER BARNEHAGE

Kommentarfeltene kokte på Facebook da det ble kjent at mannlige ansatte ikke fikk skifte bleier.