NRK Meny
Normal

Nekter fortsatt pasientkjøring

Drosjesjåførene i Bodø står fast på at de vil nekte pasientkjøring fra søndag.

Drosje ved Nordlandssykehuset

HVEM SKAL KJØRE PASIENTER HJEM FRA LEGEN: Bodø Sightseeing vant anbudet om pasienttransport i Salten. Nå er Helse Nord og Bodø Taxi uenige om det er drosjene eller anbudsvinner Bodø Sightseeing som skal kjøre korte turer.

Foto: NRK

Et møte i går med Helse Nord var resultatløst, og leder i Bodø Taxi, Jonny Sandmo, mener det var bortkastet tid.

- Vi opptrer ikke urimelig

Partene er uenige om det er drosjene eller anbudsvinner Bodø Sightseeing som skal kjøre korte turer, som til lege eller fysioterapeut.

Men selv om kjørenekten rammer en uskyldig tredjepart, avviser Sandmo at de opptrer urimelig.

- Kan ikke folk se det urimelige i at vi har tapt et anbud, og så kommer den vinnende part og skal trumpe oss til å kjøre fordi at de ikke har kapasitet? Det henger jo ikke på greip, sier Sandmo.

Full stopp fra søndag 1.juni

Sandmo sier de vil kjøre folk dit de skal, om de ringer etter en bil. Men om de skal hjem fra et legekontor, kan de ikke regne med drosjeskyss.

- I dag har vi sendt ut informasjonsskriv til legekontorer, fysioterapeuter, kiropraktikere - alle vi har klart å favne over. Der sier vi at vi ikke er transportører av deres pasienter fra 1.juni. Det vil si at vi ikke kjører turer fra legekontorer, kiropraktikere, altså behandlingsinstitusjoner, sier Sandmo.

Hva ønsker dere å oppnå?

- Vi forholder oss til det som vi har fått beskjed om fra Nordlandssykehuset. Fra 1.juni er vi ikke transportører av deres pasienter. Det har vi fått på mail, det har vi lest på nettsidene deres, så det er det vi forholder oss til. Vi kan jo risikere å komme i et erstatningsansvar for å ha kjørt andres turer. Det vil vi jo ikke, sier Sandmo.

Stopper pasienttransporten

Sykehuset beklager

Uforsvarlig pasienttransport