NRK Meny
Normal

Nekter å la terrortrussel ødelegge folkefesten

Onsdag kommer VG-lista til Sortland. Politiet planlegger høy beredskap foran gratiskonserten.

VG-lista i Trondheim

Slik så det ut i Trondheim da VG-lista var på besøk der. I Sortland håper de stemningen skal bli like god, terrortrusselen til tross.

Foto: Eirik Stokstad Brødholt / NRK

Lensmann Morten Hole

Det vil være bevæpnet politi til stede forteller informasjonsansvarlig i Midtre Hålogaland politidistrikt, Morten Hole.

– Vi vil ha en økt tilstedeværelse av både uniformert og sivilt bevæpnet politi. Både før, under og etter konserten, forteller informasjonsansvarlig i Midtre Hålogaland politidistrikt, Morten Hole.

Etter å ha vært innom flere av landets største byer, avslutter VG-lista årets turné på Sortland, og arrangørene håper på over 10 000 publikummere.

Den siste tiden har politiberedskapen vært høy som følge av terrortrusselen mot Norge, og bevæpnet politi er blitt et vanlig syn på steder der folk samles. De blir også å finne på VG-lista.

– Dette er et spesielt arrangement som vi må ha fokus på med tanke på beredskapssituasjonen som vi er i nå. Det blir mye folk, og derfor må vi også øke beredskapen ved å være bevæpnet og ha større mannskaper på plass, forklarer Hole, uten å ville si noe om hvor mange politifolk det er snakk om.

– Det blir trygt

Grete Ellingsen

Det er trygt å dra dit forsikrer Ordfører Grete Ellingsen.

Foto: Ove Aalo

– Nå som trusselsituasjonen er slik den er håper jeg at de aller fleste tar en runde med ungene og ungdommene sine for å snakke om det bildet som er i Norge akkurat nå, og at beredskapen er satt inn for at vi alle skal være trygge, sier Sortland-ordfører, Grete Ellingsen.

Ordføreren ser frem til festen og mener at det er vanskelig å finne noe som kan legge en demper på stemningen.

– Det er trygt å dra dit. Med det sikkerhetsopplegget som vi har satt rundt arrangementet, håper jeg alle kommer opp til festen og føler seg trygge, sier Hole.

– Sortland skiller seg ut

Sortland vant «By X» konkurransen og blir byen VG-lista avslutter sin turne i.

Selv om artister har hatt problemer med å finne steder å bo og sove, gleder de seg stort til å spille i nordlandskommunen.

– Sortland skiller seg ut. Det har vært et stort engasjement i forkant, og jeg merker det på hele crewet at man gleder seg ekstra mye. Jeg elsker Nord-Norge, gleder meg til å komme oppover igjen, fastslår programleder Christine Dancke.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier søndag at informasjonen de har hentet inn tyder på at trusselen om et angrep mot Norge er noe redusert.