Grand klarte ikke å berge plassen

Grand-Bodø tapte 1-2 for Arna-Bjørnar på Aspmyra, og må dermed ta den lange veien ned til 1.divisjon

Arna-keeper Erin Jennifer McNulty redder Grands straffeforsøk

Grand Bodø maktet ikke slå gjestene fra Bergen i dagens sjebnekamp på Aspmyra Stadion. Ettersom nordlendingene heller ikke fikk den hjelpen de trengte fra Medkila, må de ta den tunge turen ned i 1.divisjon.

Etter bare én sesong i Toppserien blir det igjen førstedivisjonsspill for Bodø-jentene, etter at de i dag tapte 2-1 mot Arna Bjørnar. Grand ligger nå helt sist med fire poeng opp til kvalifiseringsplass med bare én kamp igjen å spille. Den kampen blir helt ubetydelig for de helrøde.

– Akkurat nå er jeg selvfølgelig skuffet, men dette er ikke et nedrykk som kommer den siste kampen. Vi har ikke vært dyktige nok hele sesongen sett under ett. Jentene har jobbet knallhardt på trening hver eneste dag og vi har vært et sollid lag i høst, men vi vinner ikke kamper, og da holder det ikke, sier fungerende Grand-trener, Tom Kåre Staurvik.

Fra kampen mellom Grand-Bodø og Arna-Bjørnar

Åpnet best

Grand Bodø åpnet første omgang best, og tidlig i omgangen kom de til deres første store mulighet. får ballen på ca femten meter og brenner av et skudd som går like over.

Etter det var det Arna Bjørnar som tok initiativet. Like etter Grands mulighet hadde gjestene ett skudd i tverrliggeren. Fem minutter før pause fikk gjestene ballen i nettet, men linjedommeren vinker for offside.

Grand måtte ut i andre omgang å score, ettersom Amazon ledet 3-0 mot Medkila til pause. I stedet fikk jentene fra Bodø seg en skikkelig kalddusj. Bare ett minutt ut i omgangen tar gjestene ledelsen på Aspmyra. Grand-kaptein, Line Danielsen var uheldig og satte ballen i eget mål. Bare tolv minutter senere ble Tine Algrøy spilt herlig gjennom. Algrøy gjør ingen feil alene med Grand-keeper, Aubrey Reneee Beldsoe, og økte ledelsen til 2-0 for gjestene.

Grand fikk muligheten til å redusere like etterpå etter at de ble tildelt straffespark, men utnyttet ikke muligheten. Arna Bjørnars keeper ble for sterk og reddet skuddet enkelt.

Grand varmer opp før skjebnekampen, søndag

Trøstemål

Fem minutter før slutt får imidlertid Grand sitt trøstemål. Anne- Marthe Birkeland hos vertene spiller seg inn i sekstenmeteren før hun fyrer av fra skrått hold. Keeper redder forsøket, men returen klarer ikke Arna Bjørnars sisteskanse å gjøre noe med.

Det holdt ikke for hjemmelaget som taper 1-2 for Arna Bjørnar, og må ta turen ned i 1. divisjon.

– Det holder ikke å bare jobbe hardt på dette nivået, man må være dyktige også. Det er en skuffet gjeng som sitter i garderoben nå, sier Staurvik til NRK.

Forutsetningene foran Toppseriens nest siste runde er klare. Grand Bodø ligger sist med sju poeng, på plassen foran ligger Amazon Grimstad med åtte. Lagene møtes inbyrdes i neste og siste runde.

SLIK VAR KAMPEN

Mens Grand Bodø spiller en tøff hjemmekamp mot Arna Bjørnar fra Arna i Bergen, møter Amazon Grimstad betydelig lettere motstand i Medkila fra Harstad. Arna Bjørnar ligger på fjerdeplass foran dagens runde, fortsatt med muligheter for medalje. Om Amazon Grimstad vinner i Harstad, må Grand ta poeng, aller helst vinne, mot gjestene fra Hordaland for å spille i Toppserien også neste sesong.

Alt håp ute

Alt håp om toppseriespill i 2015 kan være ute når dommeren blåser av dagens kamp. Dersom Grand taper for Arna Bjørnar, samtidig som Amazon vinner mot Medkila blir Grand Bodø-jentene nødt til å ta den tunge turen ned i 1.divisjon neste sesong.

Ett poeng skiller Grand Bodø fra Amazon Grimstad og kvalifiseringsplass. Går dagens kamper nordlendingenes vei kan vi vente en heidundrende serieavslutning i Grimstad om to uker.