NRK Meny
Normal

Navn på avdøde etter vold i Narvik frigitt

85 år gammel mann ble overfalt i Narvik. Døde senere av skadene.

Narvik sykehus

Mannen døde på Narvik sykehus torsdag.

Foto: NRK

Søndag ble en 85 år gammel mann overfalt i Dronningens gate i Narvik. Ifølge VG skal mannen ha vært ute i Narvik sentrum og ble plutselig og umotivert overfalt av en mann i 30-årene. Overfallet skal ha skjedd bare drøyt 100 meter fra 85-åringens bolig. Mannen døde senere på sykehuset, torsdag.

Politiet, som nå har frigitt navnet, forteller at det var Eilif Edmund Rolv Schjødt.

– Hans død kan settes i forbindelse med volden han ble utsatt for, forteller politijurist Siv Remen til avisa Fremover.

85-åringen ble søndag overfalt av en mann i 30-årene, som nå er siktet for legemsbeskadigelse med døden som følge. Denne forbrytelsen har en strafferamme på inntil 10 års fengsel. Mannen er bosatt i Tysfjord og er ikke tidligere kjent for politiet. Han er nå varetektsfengslet for fire uker.

Usikkert utfall

Det er foreløpig usikkert hva som er hendelsesforløpet i saken. Fremover skriver at politiet har fått opplyst at Schjødt ble slått i ansiktet med et knyttneveslag.

– Vitner sier at det har vært kontakt mellom siktede og den gamle mannen som igjen førte til at han falt i bakken. Det er ingen tvil om at det var siktede som forårsaken at den nå avdøde mannen gikk i bakken, forteller politijurist Siv Remen til Fremover.

Ifølge VG var mannen beruset på gjerningstidspunktet, og har ikke klart å gi noen forklaring på hvorfor han slo ned 85 år gamle Schjødt.

– Han husker ingenting av dette. Han vet ikke hva som har skjedd, sier siktedes forsvarer, advokatfullmektig Elise Stokland, til VG.

Det skal ha vært flere vitner til angrepet.