NRK Meny
Normal

Navn på avdøde etter vold i Narvik frigitt

85 år gammel mann ble overfalt i Narvik. Døde senere av skadene.

Narvik sykehus

Mannen døde på Narvik sykehus torsdag.

Foto: NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Søndag ble en 85 år gammel mann overfalt i Dronningens gate i Narvik. Ifølge VG skal mannen ha vært ute i Narvik sentrum og ble plutselig og umotivert overfalt av en mann i 30-årene. Overfallet skal ha skjedd bare drøyt 100 meter fra 85-åringens bolig. Mannen døde senere på sykehuset, torsdag.

Politiet, som nå har frigitt navnet, forteller at det var Eilif Edmund Rolv Schjødt.

– Hans død kan settes i forbindelse med volden han ble utsatt for, forteller politijurist Siv Remen til avisa Fremover.

85-åringen ble søndag overfalt av en mann i 30-årene, som nå er siktet for legemsbeskadigelse med døden som følge. Denne forbrytelsen har en strafferamme på inntil 10 års fengsel. Mannen er bosatt i Tysfjord og er ikke tidligere kjent for politiet. Han er nå varetektsfengslet for fire uker.

Usikkert utfall

Det er foreløpig usikkert hva som er hendelsesforløpet i saken. Fremover skriver at politiet har fått opplyst at Schjødt ble slått i ansiktet med et knyttneveslag.

– Vitner sier at det har vært kontakt mellom siktede og den gamle mannen som igjen førte til at han falt i bakken. Det er ingen tvil om at det var siktede som forårsaken at den nå avdøde mannen gikk i bakken, forteller politijurist Siv Remen til Fremover.

Ifølge VG var mannen beruset på gjerningstidspunktet, og har ikke klart å gi noen forklaring på hvorfor han slo ned 85 år gamle Schjødt.

– Han husker ingenting av dette. Han vet ikke hva som har skjedd, sier siktedes forsvarer, advokatfullmektig Elise Stokland, til VG.

Det skal ha vært flere vitner til angrepet.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.