NRK Meny
Normal

Navarsete avviser oljeutredning

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete sier nei til å utrede petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Liv Signe Navarsete

SIER NEI: – Sp vil ikke gå i gang med en konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen nå, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Sp vil ikke gå i gang med en konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen nå, sier Navarsete til Nationen.

Talte til Natur og Ungdom

I en tale på landsmøtet til Natur og Ungdom torsdag sa hun for første gang at hun er imot å utrede konsekvensene av oljeboring i de sårbare områdene.

– Med vårt standpunkt er det ikke naturlig å si ja til en konsekvensutredning. Dette er en kamp vi skal vinne i regjeringen, sier hun.

Fisk foran olje

Sp sier nei til petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen i sitt partiprogram. Det samme gjør Sosialistisk Venstreparti. Arbeiderpartiet har ikke tatt endelig stilling til saken.

I regjeringserklæringen heter det at det skal tas stilling til hvorvidt det skal gjennomføres en konsekvensutredning i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen i år.

Navarsete lover at så lenge Sp er i regjeringen, skal fisken ha forkjørsrett foran oljen.

– Så lenge den teknologien vi har i dag ikke er god nok, ser ikke vi poenget med å sette i gang en konsekvensutredning. Men det betyr ikke at vi avviser petroleumsaktivitet i dette området i all framtid, sier Navarsete.