Hopp til innhold

Narvik må høvle ned 18 fartshumper

– Beskjeden fra franskmennene var kort og grei. Fartshumpene i Arctic Race-traseen i Narvik må vekk, forteller styremedlem Alf-Martin Solvin i Narvik Cykleklubb.

Fartsdump i Narvik

MÅ VEKK: 18 fartsdumpere må høvles vekk i Narvik før Arctic Race 16. august.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I dag ble det klart at Narvik får sluttetappen for sykkelrittet Arctic Race og Norway 2015. Nå er arrangørene i full gang med å planlegge traseen hvor syklistene vil avslutte Nord-Norges sykkelritt søndag 16. august. Det er allerede klart at alt av midtdelere og hele 18 fartshumper må høvles vekk.

– Dette er et så stort arrangement at byen og omegn må være med å bidra. Vi vil vente til våren med å fjerne fartshumpene. Vi må også få klargjort en tunnel på LKAB-området som vi skal bruke, sier prosjektleder Alf-Martin Solvin, for arrangementet i Narvik.

Intens lobbyvirksomhet

Arctic Race of Norway - Lofoten

Her fra fjorårets Arctic Race i Lofoten.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN

Han legger ikke skjul på at det ligger intens lobbyvirksomhet og mye arbeid bak den gjeve avslutningsetappen. Og selv om entusiastene i Narvik ikke fikk endelig beskjed før i dag, har de lenge følt at det gikk veien.

– Da en gjeng franskmenn kom på besøk for å se hva Narvik kunne tilby, og hvor vi kunne legge traseen, ante vi at ting var i ferd med å skje. Franskemennene var veldig fornøyd med det de fikk se. Bortsatt fra fartshumpene da, sier Solvin.

160 kilometer

Årets ritt starter i Harstad 13. august, og har etapper i Senja og Indre Troms, før det hele avsluttes i Narvik sentrum søndag 16. august.

– En slik mulighet for å få vist fram regionen har Narvik aldri hatt, sier Solvin.

Avslutningsetappen er den fjerde, og er på totalt 160 kilometer.

– Syklistene starter i Narvik sentrum. Deretter sykler de sørover gjennom Ballangen med utsikt mot Norges nasjonalfjell Stetind, rundt Tjeldbotnen før de drar tilbake til Narvik. Her skal de kjøre ei rundløype på 11 kilometer fire ganger, opplyser Solvin.

(artikkelen fortsetter under)

Løypa for Arctic Race of Norway 2015

TRASEEN: Slik blir Arctic Race of Norway 2015

Foto: Arctic Race of Norway

Direktesendt TV til 180 land

Arrangørene i Narvik gleder seg spesielt over at Narvik-regionen får direktesendt tv i en time og 20 minutter til 180 land. Arrangørene trenger om lag 400 frivillige for å gjennomføre sluttetappen. Det tror ikke Solvin blir noe problem.

– Vinterfestuka viser hvert år at vi kan lage fest i Narvik. Det blir tidenes folkefest i malmbyen.

THor Hushovd vinner i Harstad

Thor Hushovd vant Arctic Race of Norway i 2013, og avsluttet karrieren under rittet i 2014. Nå er han ambassadør for rittet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix