Narkotikadømt mann pågrepet mens han ventet på ankesak

Han ble av politiet utpekt som hovedmannen bak det nordnorske rekordbeslaget av amfetamin, og dømt til åtte års fengsel for kun få uker siden. Nå er bodømannen pågrepet igjen.

Amfetamin beslaglagt i Bodø

Dette er noe av rekordbeslaget politiet gjorde i Nord-Norges største amfetaminsak. Nå er den antatte hovedmannen pågrepet igjen før dommen er rettskraftig.

Foto: Politiet

Pågripelsen skjedde i nærheten av mannens egen bolig natt til mandag, melder Avisa Nordland.

– Han ble pågrepet med vel 50 gram amfetamin, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken i Salten politidistrikt til avisa.

Stig Morten Løkkebakken

Politiadvokat Stig Morten Løkkebakken vil be om fire ukers varetektsfengsling.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Mengden stoff som ble beslaglagt tilsvarer en strafferamme på opp mot ti år.

– Det er snakk om en grov narkotikaforbrytelse. Det er litt spesielt at pågripelsen skjer såpass kort tid etter at han fikk dommen, forklarer Løkkebakken overfor NRK.

Ber om fire uker

Mannen i 40-årene ble av politiet sett på som hovedmannen bak det rekordstore amfetaminbeslaget som ble gjort i Bodø 6. juni i fjor. Totalt fem menn sto tiltalt da saken var oppe for Salten tingrett i februar.

I tingretten ble mannen dømt til åtte års ubetinget fengsel, en dom han har anket.

Advokat Kjell Myrland

Advokat Kjell Myrland representerer mannen som er pågrepet kun uker etter at han ble dømt for et nordnorsk rekordbeslag av amfetamin.

Foto: Thomas Sommerset/NRK

Nå vil politiet fremstille mannen for varetektsfengsling onsdag.

– Vi ber om fire uker. Det er begrunnet med gjentakelsesfare. Dette er en person som kommer til å fortsette med sin forbryterske virksomhet, sier Løkkebakken.

Mannens forsvarer, Kjell Myrland, bekrefter at klienten hans er pågrepet.

– Dette er en relativt liten sak. Men politiet mener det foreligger gjentakelsesfare, sier Myrland til NRK.

Han ønsker ikke å kommentere hva klienten hans har forklart.

Har anket dommen

Mandag kunne NRK fortelle at påtalemyndigheten har bestemt seg for å anke deler av dommen i den omfattende amfetaminsaken fra Salten tingrett.

Der var den nå pågrepne mannen en av fem som ble dømt til lange fengselsstraffer for å ha innført 8,5 kilo amfetamin fra Oslo til Bodø i fjor.

Påtalemyndigheten mener imidlertid to av de fem domfelte, to unge menn fra østlandsområdet, slapp for billig unna. De to ble dømt til to års ubetinget fengsel for å ha fraktet narkotikaen nordover.

– Retten mener det kun var bevis for at de to var klar over at det var hasj de fraktet, mens det vitterlig var amfetamin som kom. Vi mener at de skal dømmes for også å ha hatt kunnskap om at det var amfetamin de hadde med seg, sa statsadvokat Hilde Stoltenberg til NRK.

Ankesaken kommer trolig opp for lagmannsretten i juni.