NRK Meny
Normal

Nå kommer varmen til Nord-Norge

Til nå har ikke sommeren vært noe særlig å skryte av i Nord-Norge, men denne uken kommer både de høye temperaturene og solen frem.

Bodø
Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Nord-Norge har ikke blitt skjemt bort med finvær denne sommeren, men skal vi tro Meteorologisk Institutt blir det grunn til å våge seg utendørs de neste dagene.

– Nå blir det varmere. Fra og med i morgen får vi høyere temperaturer i hele Nord-Norge. Spesielt fredag blir fint, sier metorlogikonsulent, Rune Skoglund.

Det er ikke bare temperaturene som stiger, det er også sannsynlig at solen titter frem på himmelen.

– Det ser veldig bra ut den uken her. Det er fare for at du må ta på deg solbriller, sier han.

Nordnorsk sommervær

Hele landsdelen blir berørt av finværet som nå kommer snikende. Store deler av Nordland vil allerede på tirsdag merke at været bedrer seg.

– Dette værvarselet gjelder hele Nord-Norge. I løpet av onsdag vil temperaturene også stige i Finnmark. Fra Bodø og sørover blir det spesielt fint på tirsdag og fredag.

Selv om det nå ser ut til å bli noen fine dager i de tre nordligste fylkene, blir det heller ikke denne gangen evigvarende.

– Det er viktig å nyte finværet mens det er her, og ikke klage om det blir litt kjørligere igjen dagen etter, sier Skoglund.

I Nord-Norge vil godværet holde seg til helgen, da er det i følge yr.no igjen meldt nedbør i fylket. Likevel blir det noen solglimt her og der.