Nå kan du reise fylket rundt i én uke med buss og båt for under tusenlappen

Nordland fylke vil gjøre det enklere for både turister og fastboende å komme seg rundt i fylket og lanserer et fylkesdekkende reisekort.

nfk_kort2

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik sammen med reiselivssjef i Visit Bodø, Ann Kristin Rønning Nilsen

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Fra 1. juli vil Nordland fylkeskommune la både fastboende og turister reise rundt i fylket i én uke for 990 kroner.

– Nå lanserer vi Travel Pass Nordland som er et tilbud for turistene, slik at de skal komme seg rundt i hele Nordland, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik.

Fylkeskommunen ønsker at turistene skal kunne oppleve hele nordlandskysten og komme seg rundt på en enkel og grei måte.

– Vi håper folk kommer seg litt mer rundt, ikke bare turistene, men også de som bor her. Nå kan de komme seg ut til hele Nordland, ikke bare til én destinasjon, sier Eggesvik.

Helårsturisme

Bakgrunnen er at de ønsker å legge til rette for at både turister og fastboende lettere kan komme seg rundt i fylket. I tillegg har de sett en utvikling hvor turistene kommer mer jevnt fordelt utover hele året.

– Det er ikke lenger slik at det bare er i sommermånedene det er turisttrafikk. Også i denne sammenheng vil reisekortet være et nyttig virkemiddel for oss som jobber med reiseliv. Nå er det opp til oss i næringa å markedsføre tiltaket på en god måte, sier reiselivssjef i Visit Bodø Ann Kristin Rønning Nilsen.

Turistene vil reise kollektivt

Rønning Nilsen er fornøyd med det nye tilbudet og at stadig flere reisende ønsker å reise kollektivt fordi de er miljøbevisste.

– De ønsker å ta pulsen på den lokale kystkulturen, det er et fantastisk tilbud de nå lanserer, sier hun.

Fylkesråden og reiselivssjefen håper nå at kortet fører til at flere og flere tar seg rundt i hele fylket.

– Åpner 1. juli og skal være hele året gjennom. Vi har god kapasitet både på busser og båter i dag. Det skal gå bare bra, sier Eggesvik.