NRK Meny
Normal

Nå kan du kjøpe dronningens kunst

I dag åpner dronning Sonja sin største salgsutstilling. For under en tusenlapp kan du sikre deg dronningens kunst.

Kåre-Bjørn Kongsnes

Kåre-Bjørn Kongsnes eier galleri Jennestad i Vesterålen, og er stolt av at dronningen stiller ut sine verker der.

Foto: Monica White Martinsen / NRK

– Dette er en av de få mulighetene vi har til å sikre oss et kunstverk av dronningen, sier gallerieier Kåre-Bjørn Kongsnes.

Kunstverkene som er utstilt i galleri Jennestad i Vesterålen er priset fra 650 kroner og opp til 125.000 kroner, sistnevnte er prisen for en diger vase på 130 centimeter som står i de lyse lokalene på det gamle handelsstedet.

Vil begeistre nordlendingene

Dronningen har besøkt galleriet til gründeren flere ganger. Nå håper han folket i nord skal la seg begeistre.

– De fleste av oss husker jo plaketter med bilder av Maud og andre kongelige fra barndomshjem eller hos besteforeldre. Nå håper jeg det kan erstattes av kunstverk laget av en kongelig, sier Kongsnes.

Motiver fra nord

dronning sonja

Dronning Sonja stiller ut sin hittil største salgsutstilling, det skjer ved galleri

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Utstillinga heter "Bergtatt", og det er flere motiver fra nord, men fjellet Møysalen fra Vesterålen er det Kongsnes tror blir det mest populære under salgsutstillingen. Han har selv sett seg ut noen godbiter.

– Noe av dette kommer garantert til å henge igjen her på Jennestad, etter at denne utstillingen er over skal vi sikre at vi kan ha det for all fremtid, sier han.

De grafiske verkene og keramikken er til salgs fram til 20. august. Overskudd fra salg av dronningens kunst går til H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend.