Nå har skipet forlatt Narvik

Det greske skipet hvor politiet mistenker at en savnet ukrainsk kvinne skal ha blitt drept, har nå forlatt Narvik.

Skip - «Anangel Explorer»

Politiet tror at noe kriminelt har tilstøtt en ukrainsk kvinne i 30-årene som er savnet på et skip som kom til Narvik fra Amsterdam lørdag.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Ifølge nettstedet Marine Traffic, skal skipet «Anangel Explorer» ha satt kursen sørover like før klokka 20.00 mandag kveld.

Politiet og Kripos har gjennom helgen og mandag gjort undersøkelser på skipet og bekreftet i går at det er funnet spor.

Greker siktet for drap

En gresk mann på 35 år er pågrepet i saken og er siktet for drap. Han vil i løpet av tirsdag bli fremstilt for varetektsfengsling.

Den greske sjøoffiseren tar siktelsen tungt, ifølge hans forsvarer, Egil Malm.

– Han sitter på glattcelle og har det tungt. Han bestrider at han har gjort noe galt. Han vet like lite som alle andre hvor denne kvinnen befinner seg, han Malm til NRK mandag kveld.

Fra Ukraina

Den savnede kvinnen er fra Ukraina, og er i begynnelsen av 30-årene.

Ifølge mannen, som nå er siktet for å ha drept henne om bord i frakteskipet «Anangel Explorer», har kvinnen aldri vært på skipet.

– Han kjenner kvinnen og traff henne i Amsterdam, hvor hun håpet å finne jobb. Men han har forklart at han tok farvel med henne der, sier mannens forsvarer Egil Malm til NRK.no.

Ifølge Malm har hans klient forsøkt å ringe og sende SMS til den savnende ukrainske kvinnen.

– Telefonen hennes er stengt. Han har også vært i kontakt med hennes familie, sier Egil Malm.

Created by InfoDispatcher

ETTERFORSKER MULIG DRAP: Politiadvokat Torgeir Kvitvik og politistasjonssjef Egil Sletteng ved Narvik politistasjon på en pressekonferanse ved Narvik politistasjon mandag.

Created by InfoDispatcher

«Anangel Explorer» har vært i havneområdet i Narvik siden lørdag. Politiet har søkt i den aktuelle delen av båten med kriminalteknisk hund, som markerer for blod og andre kroppsvæsker.