NRK Meny
Normal

Nå er Maren (24) endelig gjenforent med sønnen sin

Den lille gutten var etterlyst av Interpol og tyrkisk politi. Men da han begynte i barnehagen ble han gjenkjent av morens nabo.

Maren

I ett halvt år har Maren Rynning Sjaamo (24) fra Mosjøen kjempet i det tyrkiske rettsvesenet for å få se sin fire år gamle sønn igjen.

Foto: PRIVAT

Det var kona til vaktmesteren i boligkomplekset hvor Maren Rynning Sjaamo har leilighet i Tyrkia, som kjente igjen den lille gutten i barnehagen.

Hun har bodd og lett etter sønnen sin i Tyrkia, siden han ble bortført av barnefaren i juni.

Det er avisa Helgelendingen som først omtaler saken.

De første ukene fikk hun bilder av sønnen på MMS og daglige oppdateringer på hvordan sønnen hadde det i barnehagen. Inntil da hadde hun ikke sett sønnen sin eller hørt fra ham på ett halvt år.

På det tidspunktet turte jeg ikke å ta kontakt med ham. Jeg var redd for at faren ville ta ha han ut av barnehagen. Jeg måtte bare late som ingenting, sier hun til NRK.

Da kontaktet hun sin tyrkiske advokat Asim Øzcan og fortalte hvor sønnen hennes var. Men måtte vente i to uker før hun kunne se sønnen sin.

– Det var mange papirer som måtte ordnes før jeg kunne møte ham. For to dager siden fikk jeg en telefon fra ham om at jeg skulle pakke sammen sakene mine og møte opp på den lokale politistasjonen. Da jeg kom dit satt sønnen min der og så på tegnefilm, sier Sjaamo.

– Vi har det helt topp nå. Jeg kan bare ikke forklare det. Dette er ren lykke, sier hun over telefonen fra Trondheim.

Nå er mor og sønn på vei hjem til Mosjøen.

Ble hentet av politiet

Det har vært et tøft halvt år for ettbarnsmoren fra Mosjøen. Det som skulle være en ferietur ble til et mareritt da hennes da tre år gamle sønn ble hentet av politiet og barnefaren i Tyrkia.

Barnefaren holdt ikke sin del av avtalen om samværsrett, selv om tyrkisk høyesterett bestemte at faren og moren skulle ha samværsrett med barnet fire måneder av gangen hver.

Men faren nektet å overholde dette. Saken ble behandlet som barnebortføringssak. Og både far og sønn var etterlyst av tyrkisk politi og gjennom Interpol.

Saken har fått stor oppmerksomhet i tyrkiske medier.

Maren

Det var mens mor og sønn var på ferie i Istanbul at tyrkisk politi og barnefaren hentet fireåringen.

Foto: PRIVAT

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.