NRK Meny
Normal

Nå er du for sent ute om du ikke har sikret deg billett til «Bodøfæst»

Klokken 16 i ettermiddag gikk den siste av i alt 34.000 billetter i forbindelse med arrangementet «Bodøfæst» i Rådhusparken i Bodø, som går av stabelen på lørdag. Men det er én ting du fortsatt kan gjøre hvis du ikke har fått sikret deg billett.

US-2016-COACHELLA-VALLEY-MUSIC-AND-ARTS-FESTIVAL---WEEKEND-2---D

Den kjente DJ-en Matoma er en av artistene du kan se på lørdag. Her fra Coachella-festivalen.

Foto: Michael Tullberg / Afp

Banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø og arrangør, Terje Edelsteen Moen, forteller at de knapt hadde turt å håpe å få solgt alle billettene da de første ble lagt ut for salg for fire-fem uker siden.

Terje Edelsteen Moen

Banksjef for Sparebank 1 Nord-Norge, Terje Edelsteen Moen.

Foto: Gerd Martinsen / NRK

– Men etter de første ukene begynte det å ta av, spesielt på familiearrangementet på dagtid. Så vi så etter hvert at det var en god mulighet for å selge ut arrangementet, sier Moen til NRK.

Han forteller at det etter pinsen ble gjort en opptelling, og at noen få hundre ekstra billetter ble lagt ut i morges. Disse ble raskt revet vekk i løpet av dagen.

– Vi har gjort beregninger på hvor mange det er plass til, og tror den praktiske gjennomføringen skal gå bra. Det er jo i realiteten snakk om to arrangementer, med 17.000 på hvert arrangement.

For sent?

Marcus & Martinus

Marcus & Martinus opptrer på lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Har du ikke fått kjøpt deg billett allerede, er det altså egentlig for sent om du hadde håpet å få med deg artister som Sandra Lyng, Kråkesølv, Halvdan Sivertsen, Sondre Justad, Matoma og Marcus & Martinus.

– Men med 34.000 billetter i omløp, kan det jo hende at det er noen som ikke kan dra som følge av konfirmasjon eller annet?

– Joda, det er klart, og det er mulig å overføre billetter mellom hverandre. Det eneste er at med voksenbilletter, så må begge to komme til et av våre kontor for å få overført båndene, siden vi må kontrollere legitimasjon.

Tror ikke på svartebørssalg

Moen har ikke troen på at vi vil se noe svartebørssalg i de siste dagene nå før arrangementene. Hver billett har bare kostet fem kroner.

– Nei, det tror jeg skal gå bra. Dette er jo vår gave til folket, så jeg tror ikke at folk selger billettene for mer enn de er verdt.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.