Nå eier han hele Widerøe

SAS har solgt resten av sin aksjepost i Widerøe til Torghatten. Men det vil ikke passasjerene merke i det hele tatt, lover konserndirektør Brynjar Forbergskog.

Brynjar Forbergskog

Konserndirektør Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA sier at samarbeidet med SAS vil fortsette som før også etter salget.

Foto: Hildegunn Tjøsvoll / Avisa Nordland

I 2013 solgte SAS 80 prosent av aksjene i Widerøe til investeringsselskapet WF Holding, som er eid av Torghatten ASA.

Samtidig ble det varslet at selskapet skulle kvitte seg med de gjenværende aksjene i 2016. Det har nå skjedd etter at SAS og WF Holding er enige om salg av de resterende 20 prosent.

– Dette var intensjonen hele tiden. Den eneste forskjellen er at vi nå eier 100 prosent av aksjene, i stedet for 80, sier konserdirektør Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA til NRK.

Samarbeidet med SAS vil ikke forandres.

– Dette kommer ikke til påvirke passasjerene i det hele tatt. Vi vil fortsatt har et forretningsmessig forhold til SAS og vil være en regional partner også fremover, sier han.

Widerøe med sine 1.350 ansatte opererer i dag flere ruter for staten på anbud. Dette gjelder særlig til mindre flyplasser i distriktene der trafikkgrunnlaget er for lite til å drive kommersielt.

Da SAS solgte 80 prosent av aksjene i 2013 fikk de 2 milliarder kroner.