Nå blir posten i Bodø forsinket

Politiet advarer om såpeglatte veier i Nordland. På riksvei 80 har ikke posten kommet frem.

Politiet fikk melding klokka 10.24 om at en posttrailer hadde kjørt av veien på riksvei 80 ved det gamle fergeleiet i Vågan.

Traileren havnet i grøfta, mens hengeren veltet og sperret veien. Det gjør den fortsatt.

– Vi trenger tyngre maskineri, så veien blir stengt i det ene kjørefeltet inntil videre, sier operasjonsleder Tommy Bech.

Heldigvis kom sjåføren uskadd fra uhellet, og politiet opplyser at kjøretøyet var godt skodd.

Men uhellet på riksveien er ikke unikt. Over hele Nordland har bilbergerne hatt en travel dag etter at snøen falt for første gang flere steder.

– Det har vær veldig travelt. Det er svært glatt på veiene, så vi ber om at folk er forsiktig, sier operasjonsleder Bech.

(artikkelen fortsetter under)

Posttrailer sperret riksvei 80

Posttraileren sperrer det ene kjørefelt på riksvei 80 mellom Fauske og Bodø.

Foto: Bjørnar Solvoll

Forbikjøring gikk galt

I tillegg til utforkjøringen i Bodø har det vært en utforkjøring på fylkesvei 17 på Rodalstranda ved Brønnøysund.

– Bilisten fikk vannplaning under en forbikjøring og mistet kontroll over bilen. Han er fraktet til lege for sjekk, sier operasjonsleder Egil Pettersen ved Helgeland politidistrikt.

To utenlandske vogntog på sommerdekk fikk kjøreforbud etter at de sakset i trafikken i Mo i Rana i formiddag. Det kommer til å bli en dyr affære for sjåførene.

– Begge har fått kjøreforbud til de har skaffe seg vinterdekk og kjettinger, sier operasjonsleder Egil Pettersen.

Det kommer ikke til å skje på denne siden av helga på grunn av stor pågang hos dem som legger om dekk på Mo.

Politiet har også fått melding om to bilberginger sør for Mo i Rana, den ene ved Finneidfjord og den andre like sør for Mo.

Blir anmeldt

En personbil på sommerdekk skled av veien på riksvei 80 ved Mørkved like utenfor Bodø like etter klokka 10 i dag. Politiet opplyser til Avisa Nordland at bilførere på sommerdekk heretter vil bli anmeldt.

Også i Vesterålen har det vært travelt for politiet i morgentimene. Både en brøytebil og flere personbiler har havnet utfor veien.

Politiet er blitt varslet om to utforkjøringer i Vesterålen i løpet av natta. Den ene på Straumsjøen og den andre på Myre. Det ble kun materielle skader på kjøretøyene ved begge uhellene. Det var glatt kjørebane og ute på Myre snødde det tett.