NRK Meny
Normal

Mye fyll og bråk over hele fylket

Venter flere anmeldelser etter nattas voldsepisoder og ordensforstyrrelser.

Illustrasjonsbilde politi

TRAVEL NATT: Politiet melder om flere voldsepisoder i natt. I Steigen skal en mann ha gått løs på andre med en hammer.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I Steigen skal en mann i 30-årene ha utøvd vold mot en eller to personer.

– Mannen har blant annet brukt en hammer. Politiet etterforsker voldsepsioden, som skjedde i og utenfor et bolighus i Leinesfjord, sier operasjonsleder Jon Inge Moen hos politiet i Salten.

Det har også vært andre voldsepisoder i Salten i løpet av natta.

– Vi har drevet mye med "brannslokking" i natt, særlig i Bodø og på Fauske. Nå venter vi å få inn flere anmeldelser etter nattas hendelser over helga.

Fullt i arresten

Fem personer har vært nødt til å overnatte i arresten.

– Klokka 07.30 fikk vi inn ei russejente som var overstadig berusa og blir tatt hånd om her hos oss, sier Moen til NRK.

Russen gikk inn i sin siste helg på campen i Mørkvedbukta, og politiet var på besøk i natt også. En russ ble pågrepet for bruk av narkotika.

Feststøy og urinering

På Helgeland melder politiet om en god del feststøy og tilløp til slåssing både i Mo i Rana og Mosjøen natt til søndag, mens det har vært mer stille i sørlige og ytre deler av Helgeland.

I løpet av natten er flere bortvist fra Mo sentrum og Veveritomta i Mosjøen fordi de har oppført seg dårlig. En rekke fester til sjenanse for naboer er avslutta. Det har også vært noen tilfeller av urinering på offentlig sted, tyveri av løsøre og poltiiet har vært nødt å kjøre hjem overstadig berusede personer.

Russen får ros

Russen på Helgeland har ifølge politiet oppført seg bra, Men på Veveritomta i Mosjøen har ikke-russ blanda seg med russen og skapt uro.

Også lenger nord i fylket har det vært mye festbråk i natt. Flere personer er hjulpet hjem på grunn av beruselse. Og politiet i Midtre Hålogaland har vært nødt å stoppe flere fester med høyt støynivå.