NRK Meny
Normal

Politiet: - Pass på drikking og temperament i julebordtida

Over hele fylket har det vært uvanlig mye bråk og fyll i natt. – Folk må ta det med ro med både alkohol og temperament, oppfordrer politiet.

Politi i Glasshuset

JULEBORDSESONG: Over hele fylket har det vært mye fyll og bråk i helga. (Bildet fra Glasshuset i Bodø har ingenting med hendelsene i natt å gjøre.)

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Det har vært mye i natt. Julebordsesongen er i gang, og det har vært konsumert mye alkohol. Noen har vi vært nødt til å send til legevakta, sier operasjonsleder Christina Sørensen på Helgeland.

Ville ikke forlate hotell

Og det ser ut som om det er sør i fylket det har vært mest bråk denne helga. En av de første meldingene til politiet i natt kom fra et hotell i Mo i Rana:

Laster Twitter-innhold

Festbråk og slagsmål

Det er i Mosjøen politiet har hatt flest oppdrag i natt. Etter melding om musikk og festbråk fra en privatbolig måtte en patrulje dra til stedet gid em pålegg om å dempe festbråket.

Også i Mosjøen måtte politiet gripe inn for å få slutt på festbråk.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Alkohol og høyt temperament

– Det er folk i alle aldersgrupper som har sørga for fyll og bråk i natt. Politiet har greid å ta unna og rydde opp i natt. Men vi bare oppfordre folk til å ta det med ro med både alkohol og temperament, ikke minst i denne julebordtida, sier operasjonsleder Christina Sørensen.

I Sandnessjøen var måtte politiet gripe inn i en konflikt mellom to personer på et utested. En mann i 30-årene måtte bortvises fra sentrum.
En patrulje måtte også stanse en fest i en privatbolig i Sandenessjøen.

Også i Salten har det vært mye bråk og fyll i natt. I følge Bodø Nu har arresten vært full i natt, med seks personer på cellene.

Slått ned i nabokrangel

Også lenger nord i fylket har politiet hatt nok å gjøre i natt.

En eldre mann fra Vågan ble henta av ambulanse lørdag kveld etter at naboen hadde slått ham ned. Politiet bekrefter hendelsen overfor Lofotposten, og sier at dette bunner i en langvarig nabokrangel.

Fornærmede ble henta av ambulanse og brakt til legesjekk.

Kutta hendene for å komme inn i eget hus

Noe som så ut til å være et innbrudd i Kabelvåg viste seg å være noe helt annet.

Da politiet kom fram til adressen viste det seg at det var en beboer som hadde knust ett vindu for å komme seg inn.

Han hadde under "operasjonen" kutta seg godt på hendene, og blødde en god del, ifølge politiet. Ambulansen måtte tilkalles.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.