NRK Meny
Normal

Musikkfestuka er mer populær enn noen gang før

Nordland Musikkfestuke opplever fulle hus og en enorm interesse fra publikum.

Publikum Nordland Musikkfestuke Halvdan Sivertsen

5000 mennesker møtte opp på Keiservarden forrige søndag for å se Halvdan Sivertsen opptre. Det er ny rekord for Nordland Musikkfestuke.

Foto: Even Rodahl / NRK

Publikumsinteressen for Nordland Musikkfestuke er større enn noensinne. Under årets festival som nå er halvveis, er det solgt flere billetter enn under hele festivalen i fjor. Det gjør direktør i musikkfestuka, André Wallan Larsen mer enn fornøyd.

– Det er fantastisk flott. Vi har hatt masse publikum på konsertene og mange utsolgte hus, så dette er stats.

Andre Wallan Larsen

Festivaldirektør, André Wallan Larsen gleder seg over årets billettsalg.

Foto: NRK

Wallan Larsen tror årets spennende program er en av grunnene til at folk vil gå på konserter.

– Programmet har blitt tatt veldig godt i mot. Folk har lyst å få med seg konsertene, det er jeg glad for. I tillegg har vi fått en veldig god arena i den nye konserthuset (Stormen Konserthus, journ.anm.) som vi kan presentere festivalen på, skryter han.

Det er en slags selvforsterkende effekt. Når folk kjøper billett og skal på konsert snakker de om det til sine venner og så er det flere som kjøper billetter.

Potensiell rekord

Når alle inntektene skal telles opp etter festivalslutt er det store muligheter for at årets festival er den mest suksessfulle noen sinne.

Vi har noen utendørs gratis-arrangementer som skal være med i opptellingen, men det ser utvilsomt bra ut. Vi er midt i festivalen og har ikke begynt å regne på sluttresultatet ennå. Jeg tør ikke gjette, sier Wallan Larsen.

Én rekord har festivalen allerede satt i år. Konserten med visekongen Halvdan Sivertsen på Keiservarden søndag i forrige uke ble utsolgt. 5000 mennesker, eller ti tusen tommeltotter, som Sivertsen selv påpekte, hadde tatt turen opp på fjellet for å få med seg konserten. Det er ny rekord.

– Den gamle rekorden hadde Arve Tellefsen, som hadde 3700 tilskuere. Den konserten alene slår jo positivt ut, men vi har hatt fem-seks konserter totalt som har vært utsolgt i år.