Hopp til innhold

Mulig arvtaker til sølvguttene: – Det frister

Assistent på landslaget og Bodø-trener Børge Lund er en mulig arvtaker til sølvguttene fra Frankrike-VM. – Tanken er fristende, sier Lund.

Børge Lund

Børge Lund var på plass på BHK-trening etter håndball-VM i Frankrike.– Det blir en omstilling fra VM til eliteserie. Men det handler uansett om å vinne neste kamp, sier Børge Lund.

Foto: Ole Dalen / NRK

Håndball-VM ble en eneste stor opptur for håndballgutta, men suksesstrener Christian Berge blir nå jaktet av europeiske toppklubber. Nå blir det spekulert i om en bodøværing kan bli den neste landslagstreneren, om Berge forsvinner.

Håndballforbundet må allerede svare på rykter om at trener Christian Berge forsvinner.

– Det er som ellers i arbeidslivet at når noen er veldig gode, så blir de attraktive. Det må vi leve med, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Til Tyskland?

Landslagssjef Christian Berge

Landslagssjef Christian Berge ledet Norge gjennom 60 historiske minutter søndag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Berge har blitt en svært ettertraktet trener, og ryktene vil ha det til at Flensburg-Handewitt snart vil åpne pengesekken for å skaffe Berge som ny trener.

– Nå vil jeg gjerne ha sagt at vi er veldig glade i Christian Berge. Men å holde på folk er en dårlig øvelse både i privatliv, samfunnsliv og organisasjonsliv. Den som skal være landslagstrener i norsk håndball, må ha lyst til det. Det håper vi Christian Berge har, sier Lio.

Skulle Berge bestemme seg for å dra, kan erstatteren allerede være i landslagsmiljøet.
Assistent på landslaget og Bodø-trener Børge Lund er en mulig arvtaker til sølvguttene fra Frankrike-VM.

Håndballpresident Kåre Geir Lio

– Vi få se hva som skjer en gang i framtiden, sier president Kåre Geir Lio i håndballforbundet.

Foto: Ole Dalen / NRK

– Børge Lund er plukket ut av Christian Berge til å være hans visekommanderende. Han har etter det jeg kan skjønne gjort en veldig god jobb nå. Da er han jo der. Vi få se hva som skjer en gang i framtiden.

– Det frister

BHK-treneren legger ikke skjul på at det frister å overta etter Christian Berge.

– Men om det er riktig tidspunkt er noe helt annet. Jeg har egentlig ikke tenkt i de baner i det hele tatt. Det får Christian og forbundet tenke på, sier Børge Lund.

På sikt er målet å bli så god som han kan bli som trener.

Så får vi se om det kan medføre en bedre liga. Jeg har lyst å tøye den strikken så langt som mulig, men samtidig er jeg en nøktern mann, sier Børge Lund.

Børge Lund og Kåre Geir Lio

Børge Lund og håndballpresident Kåre Geir Lio får muligens mer å snakke om i ukene framover.

Foto: Ole Dalen / NRK