Hopp til innhold

Norsk fantasythriller til prestisjetung festival i USA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fantasythrilleren «Thale» er som første norske film plukket ut til filmprogrammet på den anerkjente festivalen South by Southwest i Texas. – Betryggende og rørende, sier regissøren.

– At «Thale» har blitt plukket ut til festivalen er utrolig spennende. For meg er det også betryggende og rørende å vite at det vi har jobbet så hardt og lenge med har resultert i en film som holder internasjonalt nivå, sier regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas, som er fra Mosjøen i Nordland.

Aleksander Nordaas

Regissør Aleksander Nordaas.

Foto: unknown

Filmen vises i programmet «Emerging Vision», og er dermed med i konkurransen om publikumsprisen.

– En viktig plattform

South by Southwest Festival i Austin, Texas, er mest kjent for sitt store musikkprogram, men har de siste årene utviklet seg til å bli en viktig plattform og visningssted for film.

– Det at «Thale» er tatt inn på en av de største sjangerfestivalene i USA går nok ikke opp for oss før vi plutselig står i Texas i mars, sier Nordaas.

Internasjonal oppmerksomhet

17. februar har filmen «Thale» premiere på norske kinoer. Den handler om den mytiske kvinneskikkelsen Huldra som er tatt fra sin egne i skogen og vokst opp blant mennesker.

(artikkelen fortsetter under)

Filmen Thale som er spilt inn i Mosjøen

For hovedrolleinnehaver Silje Reinåmo var det en utfordring å tolke Huldra. Hun har ikke en eneste replikk i filmen.

Foto: Filmweb

«Thale» har alt fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og har fått omtalte i blant annet Variety.

Da traileren ble sluppet ble den raskt den mest sette og delte traileren på en av verdens meste leste filmsider, Twitch.com. Traileren nådde førstesiden til svenske Aftonbladet før helgen.

– South by southwest er veldig glade for å kunne invitere «Thale» til vårt Emerging Visions-program. Det er en forfriskende og original historie som eksemplifiserer en type unik og innovativ filmproduksjon som vi liker å presentere, sier filmprogrammerer Jarod Neece.

Ingen replikker

For hovedrolleinnehaver Silje Reinåmo fra Mosjøen var det en utfordring å tolke Huldra. Hun har ikke en eneste replikk i filmen.

– Siden det ikke var noe tekst å gå ut i fra, måtte jeg bruke andre veier inn til rollen. Jeg har bygd mye på kroppsspråk og det fysiske. Jeg har lest på meg opp på folkeeventyr og stjålet litt her og der, forteller hun.

(artikkelen fortsetter under)

Filmen Thale

Thale har premiere 17. februar.

Foto: Pressebilde

– Utfordrende å være lettkledd

Som Huldra ble det naturlig at Reinåmo spilte store deler av filmen nesten uten påkledning.

– Jeg spiller jo en hulder og det gjør at rollen blir veldig sårbar og naken, i ordets rette forstand, forteller hun.

Men det var en utfordring.

– Det er ikke bare, bare å kaste klærne på film. Men jeg og Aleksander har hatt en tett dialog om hvor det er nødvendig med nakenhet og ikke, forteller Reinåmo.

– Men jeg tror ingen som ser filmen blir opptatt av at jeg er naken. Det er ikke noe sjokkerende nakenhet. Alt er forseggjort.