NRK Meny
Normal

Moderate til alvorlige skader for mann etter trafikkulykke

En mann i begynnelsen av 30-årene er involvert i en alvorlig trafikkulykke i Sulitjelma i Fauske kommune. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

uly

Ulykken på fylkesvei 830 mellom Fauske og Sulitjelma skapte mye kø på veien.

Foto: Ronald Jacobsen / NRK

Politiet i Nordland fikk melding om en trafikkulykke på fylkesvei 830 i Sulitjelma i Fauske kommune klokken 11:25. Både politi, ambulanse og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet.

– Mannens tilstand er stabil. Det dreier seg om moderate til alvorlige skader, opplyser kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen i en tekstmelding til NRK.

Én bil har kjørt av veien på en strekning mellom en skrent og bergveggen. Føreren, en mann i begynnelsen av 30-årene fraktes til sykehuset i Bodø.

– Pasienten er på vei tilbake med Sea King til Bodø. Han blir fraktet videre til Nordlandssykehuset, sier redningsleder Raymond Prestøy i HRS Nord-Norge.

Ifølge operasjonsleder Leirvik i politiet skal mannens tilstand være stabil. Han bekrefter at mannen er på tur til sykehuset.

– Vi har foretatt en åstedsundersøkelse og bilen vil bli undersøkt av biltilsynet på Fauske, sier han.

Tidligere fredag opplyste politiet i Nordland at ulykken ble ansett som alvorlig.

– Det er en alvorlig ulykke. Han blir fraktet enten til Bodø eller Tromsø. Akkurat nå får han behandling på stedet, sa operasjonsleder Fredd Leirvik I Nordland politidistrikt.

Vegen ble stengt som følge av ulykken, men er nå åpnet igjen for trafikk. Det opplyser Statens vegvesen.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.