Normal

Moderate til alvorlige skader for mann etter trafikkulykke

En mann i begynnelsen av 30-årene er involvert i en alvorlig trafikkulykke i Sulitjelma i Fauske kommune. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

uly

Ulykken på fylkesvei 830 mellom Fauske og Sulitjelma skapte mye kø på veien.

Foto: Ronald Jacobsen / NRK

Politiet i Nordland fikk melding om en trafikkulykke på fylkesvei 830 i Sulitjelma i Fauske kommune klokken 11:25. Både politi, ambulanse og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet.

– Mannens tilstand er stabil. Det dreier seg om moderate til alvorlige skader, opplyser kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen i en tekstmelding til NRK.

Én bil har kjørt av veien på en strekning mellom en skrent og bergveggen. Føreren, en mann i begynnelsen av 30-årene fraktes til sykehuset i Bodø.

– Pasienten er på vei tilbake med Sea King til Bodø. Han blir fraktet videre til Nordlandssykehuset, sier redningsleder Raymond Prestøy i HRS Nord-Norge.

Ifølge operasjonsleder Leirvik i politiet skal mannens tilstand være stabil. Han bekrefter at mannen er på tur til sykehuset.

– Vi har foretatt en åstedsundersøkelse og bilen vil bli undersøkt av biltilsynet på Fauske, sier han.

Tidligere fredag opplyste politiet i Nordland at ulykken ble ansett som alvorlig.

– Det er en alvorlig ulykke. Han blir fraktet enten til Bodø eller Tromsø. Akkurat nå får han behandling på stedet, sa operasjonsleder Fredd Leirvik I Nordland politidistrikt.

Vegen ble stengt som følge av ulykken, men er nå åpnet igjen for trafikk. Det opplyser Statens vegvesen.

Laster kart, vennligst vent...