Mistet livet i «Hurtiggående konvoi» under båtarrangement: – Det har vært høy fart

Politiet sier de ikke var varslet om arrangementet i Ofoten der en mann i 40-årene mistet livet.

konvoi

Bildet viser en av konvoiene som ble avholdt lørdag i Skjomenfjorden.

Foto: Privat

Det var 40 år gamle Per Ivar Tustervatn som mistet livet i en båtulykke lørdag. Ulykken skjedde i forbindelse med arrangementet «Hurtiggående konvoi» som i helgen ble arrangert for 5. gang. Navnet frigis av politiet i samråd med pårørende.

Konvoien som arrangeres av Skjomen båtforening omtales som et sosialt møtested for båtinteresserte i Ofoten.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, men vi er i ferd med å sette sammen et bilde av hendelsesforløpet, sier politiadvokat Siv Remen i Nordland politidistrikt til NRK.

Laster Twitter-innhold

Politiet har fått bekreftet at båten var en del av konvoien. Politiet etterforsker hendelsen og skal nå i gang med tekniske undersøkelser av ulykkesbåten.

– Vi er i dialog med Sjøfartsdirektoratet om bistand i forbindelse med undersøkelser av ulykkesbåten, sier Remen.

Politiet skal ikke ha blitt varslet

Politiet har ikke helt klart hvilken type arrangement det er snakk om, men sier at det har vært høy fart i bildet. Under fjorårets arrangement, ble det holdt «konvoier» i ulike klasser.

Disse ble kalt «Junior Race», «Vannscooter Race» og «Båt Race».

– Vi ønsker å avklare hvilken type arrangement dette er og om omstendighetene rundt gjennomføringen. Såvidt jeg vet er ikke politiet varslet om arrangementet, sier Remen.

– Har dere mistanke om at det har vært høy fart involvert i ulykken?

– Ja, det har vært høy fart, men hvor høy fart kan vi per nå ikke si noe om.

Ifølge avisa Fremover skal ulykkesbåten ha vært en båt av typen Goldfish 29, som blant annet brukes av politiet og Forsvaret.

– Helt ubeskrivelig at noe sånt kan skje.

NRK har vært i kontakt med styreleder i Skjomen båtforening. Styret i båtforeningen skal møtes senere denne uken for å ta stilling til om de vil gi en uttalelse. Foreløpig har ikke båtforeningen ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Likevel sier leder i Skjomen båtforening Øistein Birkelund at hendelsen er dypt tragisk.

– Det er helt ubeskrivelig at noe sånt kan skje. Vi var alle samlet nede på brygga i går, og det var ei svært preget stemning. Tankene våre går først og fremst til de pårørende, forteller Birkelund.

Politiet er kjent med at det skal foreligge en del videoopptak av konvoien og ber derfor de som har bilder eller video av tidsrommet før, etter eller under ulykken om å kontakte politiet. Politiet nås på telefon 02800.

Laster kart, vennligst vent...