Politiet gikk til aksjon mot ung mann i Bodø

Politiet i Salten tok i dag beslag i datautstyret til en ung mann i Bodø. De mistenker at han har spredd om lag 250 nakenbilder av tenåringsjenter videre til andre.

Nakenbilder på nett

9. januar ble det kjent at en filmappe med nakenbilder av jenter fra Salten-regionen i Nordland har blitt spredt på internett.

Foto: Lars- Bjørn Martinsen / NRK

9. januar ble det kjent at en filmappe med nakenbilder av jenter fra Salten-regionen i Nordland har blitt spredt på internett.

Filmappen inneholder i overkant av 250 bilder og det dreier seg i hovedsak om nakenbilder av jenter i tenårene.

Politiet har etterforsket saken helt siden den ble kjent, og har i dag gått til aksjon på en adresse i Bodø, skriver Avisa Nordland.

– Vi har foretatt en ransaking og tatt beslag i datautstyr hos en ung mann i Bodø, sier politiadvokat Bjarte Walla til NRK.no.

– Vi mistenker at han har spredt disse bildene videre til andre, fortsetter Walla.

Fikk opplysninger av jentene

Årsaken til mistanke har politiet fått gjennom å avhøre flere av jentene på bildene i filmappen.

– I den tiden som har gått siden denne saken ble kjent har vi avhørt flere av jentene. De har gitt oss opplysninger som gjorde at vi mistenker denne mannen, sier politiadvokaten.

Den unge Bodø-mannen er ikke pågrepet, men politiet vil ta ham inn til avhør.

– Er han en av hovedmennene i denne saken?

– Vi vil ikke bruke sånne begreper, men for oss var det naturlig å beslaglegge hans datautstyr, sier Walla som ikke vil utelukke at det blir aktuelt å gå til aksjon mot flere personer i Bodø.

– En alvorlig sak

Politiet ser alvorlig på saken, og de som har bidratt til å spre mappen med bilder kan vente seg strenge straffer om de blir tatt.

– Distribusjon av bilder som inneholder seksualiserte framstillinger av barn under 18 år rammes av straffelovens barnepornografibestemmelse, som har en strafferamme på bøter og fengsel inntil tre år.

Ut over å etterforske og straffe er det lite politiet kan gjøre. Når bildene først har funnet veien til internett er de vanskelige å stoppe.

– Politiet kan ikke hindre all videre distribusjon av disse bildene. Disse bildene finnes ute på det levende internett, og der kommer de til å være i all overskuelig framtid, sier Walla.