Normal

Mistenkt i Narvik-knivstikkingen avhørt i natt

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha knivstukket to jevnaldrende menn i Narvik tirsdag ettermiddag ble avhørt i natt, bekrefter politiet til NRK: – Det vil komme ny informasjon utover morgentimene, sier politiet.

Politiet aksjonerte mot bolig.

Foto fra stedet. I videoen aksjonerer politiet mot en bolig i Ballangen. Gjerningsmannen meldte seg senere for politiet. Stillfoto: Fritz Hansen / Fremover / NTB scanpix. Video: Kjell Mikalsen / NRK.

Onsdag morgen bekrefter operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt at mannen som meldte seg til politiet tirsdag kveld har blitt avhørt.

– Mer enn det kan vi foreløpig ikke si ennå, sier Thomassen til NRK.

Alle de tre involverte i den spesielle kriminalsaken er menn i 20-årene som kommer fra Narvik-området.

Det var cirka klokken 17.40 i ettermiddag at nødetatene rykket ut på melding om en trafikkulykke ved Skjombrua utenfor Narvik i Nordland. Meldingen gikk ut på at en bil hadde havnet i fjellveggen, og at tre personer var involvert.

Politiadvokat Steffen Ravnåsen

Politiadvokat Steffen Ravnåsen.

Foto: Kjell Mikalsen

– Politiet kom raskt til stedet, og fant der to personer hardt skadet. Den tredje hadde stukket av i en stjålet bil, forteller politiinspektør Steffen Ravnåsen til NRK.

Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men livet til den ene stod ikke til å redde. En person ble fløyet til sykehus med ambulansehelikopter.

Tilstanden til en ung mann som er sendt til sykehuset i Narvik, er stabil. Han har alvorlige skader, og blir værende på sykehuset i Narvik for videre oppfølging. Det opplyser pressevakt Per-Christian Johansen til NRK.

– Opplysninger og observasjoner på stedet tilsa at det var snakk om knivstikking. Den ene døde av skadene. Det ble så startet søk etter antatt navngitt gjerningsperson. Vi fikk opplysninger om hvilken bil han hadde stukket av med, sier Steffen Ravnåsen.

Eier av bilen som ble stjålet var ikke involvert, presiserer politiet.

Skjomenbrua

Store ressurser

Store ressurser ble satt inn i søket. Væpnet politi ble observert aksjonere mot en privatbolig i Ballangen, uten at noen ble pågrepet der.

– Det var store ressurser involvert. Alt som kan skrapes sammen på kort tid, forteller Steffen Ravnåsen.

– Hva vet politiet om det som skjedde på stedet, hvor de skadde ble funnet?

– Det er nærmere detaljer som vi skal finne ut av nå, når saken går inn i en ny fase. Det er ikke endelig avklart om de tre satt i samme bil.

Meldte seg for politiet

Aksjonerte

Her aksjonerer politiet mot en privatbolig i forbindelse med søket etter en antatt gjerningsmann.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Like før klokken 21 meldte vedkommende seg ved politistasjonen i Narvik. Alle de tre involverte i den spesielle kriminalsaken er menn i 20-årene som kommer fra Narvik-området, opplyser Ravnåsen til NTB like før klokken 23 tirsdag kveld.

Den antatte gjerningsmannen hadde i 22-tiden ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer, men politiet hadde håp om å kunne sette i gang avhør av ham så fort som mulig.

– Den pågrepne er siktet for kroppsskade med døden til følge og for kroppsskade mot mannen som har overlevd, sier Ravnåsen.

– Dere valgte å bevæpne dere. Anså politiet personen som farlig?

– Vi hadde ikke spesielle opplysninger om at vedkommende var farlig, men det er klart at når man får opplysninger der og da om at det er kniv involvert, så handler vi deretter, og ber vi folk være varsomme hvis de skulle møte vedkommende.

Kjenner ikke motivet

Politiet vil foreløpig ikke si mer om selve hendelsesforløpet – om knivstikkingen skjedde i bilen eller etter ulykken. Motivet er heller ikke klart.

Politiet vil ikke si om siktede har innrømmet knivstikkingen, ei heller om de tre unge mennene er kjenninger av dem fra tidligere.

Foreløpig har ikke politiet lagt opp til noen pressekonferanse onsdag. Det er heller ikke klart når den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling

Ulykke Narvik

Slik ser det ut ved Skjombrua rundt klokken 19 tirsdag kveld.

Foto: 03030-tipser

Store ressurser sendt til stedet

NRK snakket med Hans Gundersen som var på stedet ved 19-tiden i kveld. Han fortalte da at luftambulanse hadde vært på stedet, og forlatt.

– Vi står som fjerde bil. Trafikken er stoppet ved selve bruhodet. Det er ambulanse, politi og brannvesen på stedet. Det er lange køer på begge sider.

– Nå har det kommet mer politi til stedet. Jeg teller 3–4 tjenestebiler. Det er satt sperrebånd rundt en bil som har kjørt inn i fjellveggen, sa Gundersen, og bekreftet at det var væpnet politi på stedet.

Gundersen hadde ikke inntrykk av at det var store materielle skader på kjøretøyet som havnet inntil fjellveggen, men bemerket at han stod et stykke unna.

Kø på Skjombrua, Narvik

Kø på Skjombrua, Narvik.

Foto: Statens vegvesen
Laster kart, vennligst vent...