NRK Meny
Normal

Mistenker at boligen til drapssiktet ble påtent

Politiet tror noen i natt kan ha tent på leiligheten til mannen som er siktet for drapet i Narvik. – Jeg kunne ha mistet livet, sier en av dem som bor i boligen.

Politi og brannvesen i Ballangen

Her har politi og brannvesenet ankommet boligen i Ballangen i forbindelse med brannen i natt. Politiet mistenker at brannen i boligen, der den drapssiktede har bopel, var påtent.

Foto: 03030-tipser

Siste: Politiet gjennomfører avhør og vil fortsette med taktisk etterforskning gjennom helgen. De har foreløpig ingen mistenkt i saken.

Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling i et bolighus i Ballangen i Nordland like før klokka halv seks lørdag morgen.

Da politi og brannvesen ankom stedet var det mye røyk og det ulmet fortsatt i én av leilighetene i bygget. De fikk raskt kontroll på brannen.

Tidlig gikk politiet ut med en mistanke om at brannen kunne ha vært påsatt.

– Funn på stedet tyder på at den kan ha vært påsatt, uten at jeg kan kommentere det nærmere, forklarte operasjonsleder Karl Erik Thomassen til NRK lørdag morgen.

Lørdag formiddag bekrefter politiet at boligen er bopel til mannen i 20-årene som er siktet i drapssaken ved Skjombrua tidligere i november. Det var Fremover som først meldte at den siktede var bosatt i boligen som brant.

To personer befant seg i boligen. Begge kom seg ut uten fysiske skader.

Ingen mistenkte

Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i dag og snakket med vitner og naboer.

De ber folk som befant seg i Ballangen sentrum mellom klokka ett og fem i natt, og som kan ha opplysninger, om å ta kontakt.

– Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken, opplyser etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon i en pressemelding.

Etterforskningslederen har så langt ikke vært tilgjengelig for intervju.

Leietaker: – Kunne ha dødd

NRK har snakket med en av leietakerne i boligen som politiet mistenker ble påtent. Han opplevde situasjonen som svært dramatisk.

– Mamma vekket meg midt på natta og sa vi måtte komme oss ut. Da hørte jeg alarmen og merket at det var mye røyk i huset, sier han til NRK.

Leietakeren kom seg ut og ringte politiet, som dukket opp kort tid etterpå. Han synes det er skremmende å tenke på at noen kan ha tent på huset.

– Jeg er selvsagt bekymret. Spesielt når det skjer midt på natta mens vi sover. Jeg kunne dødd dersom jeg hadde vært alene.

– Hvordan blir det å sove der igjen i natt?

– Vi må bare prøve å stresse oss ned. Det er vanskelig å flytte derfra.

Sitter i varetekt

Det var 1. november den 23 år gamle mannen ble siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter en knivstikking ved Skjombrua.

Da rykket nødetatene ut til det de trodde var en trafikkulykke, men fant to personer med knivskader i en bil. Den siktede mannen hadde da stukket av i en stjålet bil, men meldte seg senere samme kveld for politiet.

En 21 år gammel mann fra Østlandet døde etter knivstikkingen, mens en 20 år gammel mann ble lagt inn på sykehuset med alvorlige skader.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Politiet har bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermi

Tirsdag 1. november rykket politiet ut til det de trodde var en trafikkulykke ved Skjombrua i Narvik. Det viste seg at to unge menn var knivstukket, mens en tredje person hadde stukket av i en stjålet bil.

Foto: FRITZ HANSEN / FREMOVER / NTB SCANPIX

Den siktede ble dagen etter varetektsfengslet i fire uker. Han har erkjent straffskyld og samtykket til varetektsfengslingen.

De tre som befant seg i bilen var bekjente. Mannens forsvarer har tidligere forklart at det oppsto en krangel i bilen.

  • Se opptak fra politiets pressekonferanse i forbindelse med varetektsfengslingen her:
    Pressekonferansen etter knivdrapet i Narvik