NRK Meny
Normal

Mirjam platedebuterer

Platedebutanten Mirjam som presenteres i "Musikk under polarhimmelen" 28. februar er ukjent for de fleste i Norge - også på hjemstedet Fauske.

Mirjam

Mirjam debuterer med 'Heaven in disguise'

Foto: Fra plateomslaget

Mirjam Pimlott forlot Fauske som 13-åring. Nå har hun blitt 28, og bor i Seattle i USA. Men platedebutanten føler seg fortsatt som Fauske-væring, sier hun.

Hun reiste til USA sammen med foreldrene sine, og selv om det ikke var meninga å bli så lenge bor de alle der fremdeles.

Har studert musikk

Mirjam har studert musikk, og har nådd et av sine mål i og med sin første plateutgivelse. "Heaven in disguise" inneholder ikke tidligere utgitt musikk, men det er ikke hennes egne komposisjoner.

Det kan det bli på senere plater. Plata gis ut også i Skandinavia.

Prioriterer familien

Mirjam Pimlott het Jensen til etternavn da hun bodde på Fauske. Nå har hun giftet seg med en engelskmann.

De har en sønn på sju måneder, og musikk-karrieren har dermed ikke hatt høyeste prioritet de siste månedene. Men til sommeren håper hun å kunne gjøre konserter også i Norge.

Airlines på nytt

25 års-jubilanten Banana Airlines er også gjester i det samme radio-programmet. Bandet fra Stokmarknes er både elsket og hatet, men mottas fremdeles med åpne armer når de har konserter i landsdelen.

Her kan du høre Musikk under Polarhimmelen med Mirjam Pimflott og Banana Airlines. Programansvarlig er Leif Inge Larssen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.