– Geir var alltid den som ofret seg

– Skjedde det noe, var det alltid Geir som var først på pletten, minnes mangeårig kollega og god venn. Maskinsjefen var en av de to som omkom i brannen på MS «Nordlys».

Geir Terje Isaksen

GODT SAMHOLD: Her er Geir Terje Isaksen (t.h) omkranset av motormann Hugo Dahl (t.v) og lærling Kim Atle Slettbakk (midten). Dette er fra tiden han var 1. maskinist på MS 'Nordkapp'.

Foto: Privat

Geir Terje Isaksen fra Tverlandet i Bodø jobbet som maskinsjef på MS «Nordlys». 57-åringen var en av to som mistet livet da det begynte å brenne i maskinrommet utenfor Ålesund torsdag.

En av hans mangeårige kolleger, Gunnar Bendiksen, minnes en god venn.

– Geir var en flott person som var utrolig pliktoppfyllende og flink faglig som maskinist, forteller Bendiksen.

– Først på pletten

De to jobbet sammen på MS «Nordkapp» fra 1999 til 2008, da Isaksen gikk over til jobben som maskinsjef på MS «Lofoten».

På MS «Nordkapp» var det Bendiksen som var maskinsjef, mens Geir Terje Isaksen var 1.maskinist og senere 2.maskinist.

Geir Terje Isaksen

Maskinsjef Geir Terje Isaksen ble 57 år gammel.

Foto: Privat

Bendiksen forteller om Isaksens helt spesielle egenskap.

– Dersom det skjedde noe uforutsett var det alltid Geir som ofret seg og var først på pletten. Han prøvde å gjøre det beste ut av enhver situasjon.

– Stort tap

Sammen med 18 år gamle Steffen Ulvatne fra Honningsvåg i Finnmark mistet Geir Terje Isaksen livet i hurtigrutebrannen torsdag. Skipet ble fylt av røyk på få minutter da det begynte å brenne i maskinrommet like ved kai i Ålesund.

Hurtigruta brenn

SVART RØYK: En kraftig svart røyk veltet ut av MS 'Nordlys' utenfor Ålesund sentrum torsdag.

Foto: Olav Arne Nedrelid

Hurtigruta Nordlys

RETTER SEG OPP: Slik så det ut i formiddag ved kaia i Ålesund. Hurtigruta tok inn vann etter brannen. På det meste krenget MS 'Nordlys' over det kritiske nivået på 20 grader.

Foto: Terje Reite / NRK
– Hurtigruten er ikke en større organisasjon enn at tapet av to medarbeidere gjør at dette er veldig tungt, sa kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Ragnar Norum til NRK.no etter at to av de ansatte var bekreftet omkommet.

Bygde feriehus

I tillegg til å samarbeide tett i jobben på hurtigruta MS «Nordlys», tilbrakte Bendiksen og Isaksen litt tid sammen på fritiden.

Da 57 år gamle Geir Terje Isaksen skulle bygge feriehus på Sandhornøya i Gildeskål, hvor han har vokst opp, var det naturlig for Gunnar Bendiksen å hjelpe til.

– Jeg hjalp Geir å bygge muren til feriehuset hans. Det stod ferdig i fjor, forteller Bendiksen.

– Uvirkelig

Til sammen fikk de ti år sammen på MS «Nordkapp». For Bendiksen er hurtigrutebrannen utenfor Ålesund sentrum vanskelig å fatte.

– Det er bare helt uvirkelig og fryktelig det som har skjedd på MS «Nordlys». En brann om bord er det verste som kan skje. Det er et stort tap for Hurtigruten at en så dyktig maskinist som Geir nå er borte, avslutter Bendiksen.

Det vil være begravelse for Geir Terje Isaksen 27.september i Nordstranda Kapell på Sandhornøya i Gildeskål. Han etterlater seg tre barn.

Geir Terje Isaksens hus i Gildeskål

NYTT: Geir Terje Isaksen var nettopp ferdig med feriehuset sitt på Sandhornøya i Gildeskål.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
Geir Terje Isaksens hus i Gildeskål

HJEMSTEDET: 57 år gamle Geir Terje Isaksen vokste opp i huset til venstre på Sandhornøya i Gildeskål. Til høyre er nybygget hans.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK