Kunnskapsministeren: – Dette er en stor og viktig dag

En strålende fornøyd Kristin Halvorsen åpnet i dag studieåret på nye Campus Helgeland i Mo i Rana og skrøt av ranværinger som aldri gir seg.

Kristin Halvorsen

– Dere er utrolig stae mennesker, er kunnskapsminister Kristin Halvorsen inntrykk av ranværingene.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Jeg er sikker på at dette kommer til å være et sted hvor utrolig mange studenter kommer til og trives, lære og være med på å dra hele regionen og Nord-Norge framover, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen under sin åpningstale.

– Dere er utrolig sta

Men det er ikke første gang hun besøker Campus Helgeland. Allerede 1.mai var hun innom for å kikke på studiestedet fra utsiden, for sto det fortsatt ikke ferdig. Under dagens åpningsfest benyttet hun anledningen til å skryte av ranværingene.

– Jeg har noen år på baken i norsk politikk og jeg kan ikke huske første gang jeg hørte om planene om Campus Helgeland, men jeg kan huske mitt inntrykk av ranværinger. Dere er utrolig stae mennesker.

Hun var ikke i tvil om at det nye studiestedet vil få stor betydning.

– Dette er en stor og viktig dag.

Campus Helgeland

Det var feststeming da Campus Helgeland åpnet i dag.

Foto: Frank Nygård / NRK

Ser fram til samarbeid

Det er Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Narvik som står bak studietilbudet på Campus Helgeland. Rektor Pål Pedersen ved Universitetet i Nordland ser fram til et flunkende nytt studieår på Helgeland.

– Dette er en forbedring av fag- og arbeidsmiljøet for våre ansatte i Rana. Samtidig vil det bidra til vekst i kvantitet og kvalitet av studiemiljøene for våre studenter.

Han peker også på at Campus vil gi et mer effektivt samarbeid mellom utdannings- og forskningsinstitusjonene og næringslivet på Helgeland.