Hopp til innhold

Mia speider etter vinteren

Vinteren og skisesongen lar vente på seg. Mildvær og regn ventes over hele landet, også i fjellet, de nærmeste par ukene.

– Litt kjøligere er det blitt, men det er ingen tegn på at vinteren kommer. Lørdag blir det enda mildere, sier vakthavende meteorolog Justyna Irena Wodziczko ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Det som skjer i helga er at lavtrykket utenfor Island vil bevege seg mot Sør-Norge i form av nedbør. Lavtrykket beveger seg videre nordover i helga. Det betyr regn og mildvær, først på Helgeland.

– Etterhvert i Salten, Lofoten og Vesterålen. Mildværet fortsetter ut i neste uke, legger Wodziczko til.

Plussgrader over hele landet

De neste to ukene er det snakk om mildvær og regn, forklarer vakthavende meteorolog Beathe Tveita i Storm Geo til NTB.

Likevel blir det noen få dager med lettere vær og solgløtt i både nord og sør, avhengig av hvor lavtrykket beveger seg.

Kuling på Vestlandet

– Finmark og Troms får et greit vær på lørdag. Med unntak av litt regn og sludd på Finnmarksvidda, sier Tveita.

Søndagen får Sør-Østlandet fint vær. Men fra Vestlandet og nordover til Troms blir det regnbyger. Her kan vinden komme opp i sørvestlig kuling.

Nedbør i form av regn og snø vil prege store deler av Finnmark. Her kan det komme nedbør i form av regn og snø i høytliggende strøk.

– Videre utover i neste uke er prognosene usikre. Men det kan komme med nedbør og kuling i Sør-Norge som beveger seg nordover. Allerede mandag kan det komme en del nedbør og kraftig vind. Men akkurat når dette inntreffer er ennå usikkert, sier Tveita.