NRK Meny
Normal

Mia speider etter vinteren

Vinteren og skisesongen lar vente på seg. Mildvær og regn ventes over hele landet, også i fjellet, de nærmeste par ukene.

– Litt kjøligere er det blitt, men det er ingen tegn på at vinteren kommer. Lørdag blir det enda mildere, sier vakthavende meteorolog Justyna Irena Wodziczko ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Det som skjer i helga er at lavtrykket utenfor Island vil bevege seg mot Sør-Norge i form av nedbør. Lavtrykket beveger seg videre nordover i helga. Det betyr regn og mildvær, først på Helgeland.

– Etterhvert i Salten, Lofoten og Vesterålen. Mildværet fortsetter ut i neste uke, legger Wodziczko til.

Plussgrader over hele landet

De neste to ukene er det snakk om mildvær og regn, forklarer vakthavende meteorolog Beathe Tveita i Storm Geo til NTB.

Likevel blir det noen få dager med lettere vær og solgløtt i både nord og sør, avhengig av hvor lavtrykket beveger seg.

Kuling på Vestlandet

– Finmark og Troms får et greit vær på lørdag. Med unntak av litt regn og sludd på Finnmarksvidda, sier Tveita.

Søndagen får Sør-Østlandet fint vær. Men fra Vestlandet og nordover til Troms blir det regnbyger. Her kan vinden komme opp i sørvestlig kuling.

Nedbør i form av regn og snø vil prege store deler av Finnmark. Her kan det komme nedbør i form av regn og snø i høytliggende strøk.

– Videre utover i neste uke er prognosene usikre. Men det kan komme med nedbør og kuling i Sør-Norge som beveger seg nordover. Allerede mandag kan det komme en del nedbør og kraftig vind. Men akkurat når dette inntreffer er ennå usikkert, sier Tveita.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.