NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Nord-Norge får alle lavtrykkene

Det spirer og gror i Nordland. Men det fine vårværet lar vente på seg, forteller meteorologen.

Årets første marihøne

Det spirer og gror i Nordland, noe mange av bildene i denne saken vitner om. Men noe spesielt pent vårvær i dagene fremover kan ikke meteorolog Sjur Wergeland love.

Han forteller at det utover kvelden lørdag blir vestavær.

Statsmeteorolog Sjur Wergeland

Statsmeteorolog Sjur Wergeland.

Foto: Bård Gudim, met.no

– I Lofoten og Vesterålen blir det i kveld liten kuling og enkelte regnbyger. Ellers vil værsituasjonen som er i fylket nå, vedvare. Temperaturene blir stort sett uendret.

Fra i natt vil det blåse nordvestlig liten kuling på en del av fjellovergangene i fylket, fortsetter han.

– Kanskje opp i sterk kuling.

Finest sørpå

Stort bedre blir det ikke søndag, selv om vinden minker.

– Det ser ut til å bli vestlig frisk bris fra i morgen formiddag over stort sett hele fylket. I tillegg vil det bli en del regnbyger. Best vær blir det sør i Nordland og i indre strøk.

Det er befolkningen sør i landet som får det fineste været idet vi går inn i en ny uke.

– Det er høytrykk og fint vær sørpå. Alle lavtrykkene går nord for høytrykket. Og det er dessverre der Nord-Norge ligger. Derfor kan jeg nok ikke love noe spesielt pent vær til uken, sier meteorologen.

Grått og vått

Wergeland varsler vestlig frisk bris og enkelte regnbyger på mandagen. Temperaturene vil holde seg på det samme fram til onsdag. Da vil de synke litt.

– Vinden dreier kanskje litt mer på sørvest, men det vil ikke bli stort mer enn frisk bris. En og annen regnbyge blir det nok også.

Han oppsummerer værsituasjonen i Nordland for de kommende dagene slik:

– Det blir mye gråvær og bygevær. En trøst, er at det ikke er meldt spesielt store nedbørsmengder, og at man må et par hundre meter opp i høyden før nedbøren kommer som snø, avslutter Wergeland.